15:18, sob, 27. Jul

Anonimka: Miši v ruškem vrtcu?





V uredništvo smo pred nekaj dnevi prijeli anonimno prijavo, da naj bi v ruškem vrtcu imeli miši.
Anonimno pismo oziroma prijava je bila podana na Zdravstveni inšpektorat Republike Slovenije zoper ravnatelja Osnovne šole Janka Glazerja Ruše Ladislava Pepelnika in njegovo pomočnico v ruškem vrtcu Simono Kostrevc kot odgovorni osebi.

Prijava govori o tem, da naj bi v igralnici oddelka vrtca v OŠ Ruše imeli miši, polno bi naj bilo tudi njihovih iztrebkov.

Anonimna prijava, ki smo jo prejeli na uredništvo.
Anonimna prijava, ki smo jo prejeli na uredništvo.

Težave že več let?
Anonimni prijavitelj je med drugim tudi zapisal, da se je za prijavo odločil, ker naj bi imeli z mišmi v ruškem vrtcu težave že več let, vendar ravnatelj in njegova pomočnica naj ne bi ukrepala. Prijava pa med drugim omenja še uši in mravlje.

Sporni naj bi po mnenju prijavitelja bili tudi kletni prostori, po katerih gredo vrtčevski otroci na kosilo v šolsko jedilnico. V kakšnem smislu, ni navedeno.

Deratizacijo redno izvajajo
A ravnatelj OŠ Janka Glazerja Ruše Ladislav Pepelnik obtožbe zavrača: „To seveda ne drži. Redno izvajamo deratizacijo, oziroma jo za nas izvaja Nacionalni inštitut za varovanje zdravja. Nazadnje so nas obiskali februarja; je pa res, da se včasih pojavi kakšna nepovabljena živalca.“

Vrtec Ruše
Vrtec Ruše

Miš so na hodniku ruškega vrtca opazile tudi vzgojiteljice, a so po besedah Pepelnika takoj reagirali. „Še isti dan smo jo ulovili, tako da prijava ne drži.“

Inšpektorat: Neskladnosti ni bilo
Na podlagi anonimne prijave pa je bil v OŠ Janka Glazerja Ruše 3. maja opravljen tudi izredni inšpekcijski nadzor. „Pregledani so bili prostori vrtca in opravljeni pogovori z odgovornimi osebami,“ so nam pojasnili na Zdravstvenem inšpektoratu RS in dodali, da v prostorih vrtca ni bilo videti mravelj in miši, prav tako ne njihovih iztrebkov. Kot so še dejali, so preverili tudi izvajanje preventivne deratizacije in ravnanje v primeru pojava uši. A neskladnosti niso ugotovili, kar je razvidno tudi iz zapisnika, ki so nam ga posredovali.

 

Zapisnik o inšpekcijskem nadzoru.
Zapisnik o inšpekcijskem nadzoru.
Zapisnik o inšpekcijskem nadzoru.
Zapisnik o inšpekcijskem nadzoru.

Na ruški osnovni šoli pa obžalujejo, da se anonimni prijavitelj pred samo prijavo ni raje sam oglasil pri njih in tudi prepričal o dejanskem stanju, še pove Pepelnik.

 

Celoten televizijski prispevek si lahko ogledate v Občinskem informatorju – na spodnji povezavi:

Občinski informator 562 (Petek – 06. 05. 2016)

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.