18:07, sob, 27. Jul

Društvo Hiša! tudi letos za oživitev mesta





Mariborsko društvo Hiša! bo v sklopu prihajajočega Festivala Lent tudi letos poskrbelo za dodatno oživitev mesta.

S projektom Živo Mesto bodo letos tako drugo leto zapored prerodili center Maribora in razkazali skrite kotičke mesta, zaspane pa oživeli – ponovno bodo oživeli prehode in dvorišča od nabrežja Lent vzdolž Koroške ceste, po Gosposki cesti gor v levo na Gregorčičevo in desno na Maistrovo, vse do Mestnega parka.

FOTO: Hiša!

Kot pravijo v društvu, so skupnostni program oblikovali z in za prebivalce Maribora. „Tako si med petkom, 24. junija in soboto, 2. julija lahko obetamo veliko sproščenega, sosedskega druženja in aktivnosti,“ pravijo organizatorji.

Živo Mesto

Prvi dan festivala bo očarala nova podoba Gosposke ulice z dogodkom Gospe in gospodje, na Gosposko!, v soboto bo Zajtrk Gregorčičeve zbliževal skupnost te ulice, popoldne pa bodo urbana raziskovanja, šport, poučne predstavitve in druženjem tkali medsosedske vezi na Maistrovanju.

Živa Koroška 2015 FOTO: Boštjan Lah
Živa Koroška 2015

Živa Koroška bo za en dan najstarejšo prometnico spremenila v sprehajališče, prostor delavnic, razstav, eksperimentov, koncertov in nogometa.

Lov na zaklad, piknik na cestišču, zajtrk s sosedi, koncerti, predstave, delavnice bodo zaznamovali tudi letošnje Živo Mesto.
Lov na zaklad, piknik na cestišču, zajtrk s sosedi, koncerti, predstave, delavnice bodo zaznamovali tudi letošnje Živo Mesto.

Raznovrsten in pester program Živega Mesta je sicer plod participatorne prakse – daljšega soustvarjanja s prebivalci, obrtniki in trgovci centra Maribora, kot pa poudarjajo organizatorji, pa so to leto še posebej ponosni, da program soustvarjajo tudi Hišini! partnerji in ustvarjalci festivala Lendwirbel iz partnerskega mesta Gradca in B Arts iz Stoke on Trent.

Gosposka pleše 2015
Gosposka pleše 2015

Skupnostni program Živega Mesta vključuje in k akciji spodbuja vse prebivalce in njegove obiskovalce, ki že 7 let s Hišo! entuziastično sporočajo, da je Maribor še kako živ.

Vročica Žive Koroške 2015

Začutite sproščeno, ustvarjalno in skupnostno vzdušje mariborskih ulic, trgov in dvorišč tudi Vi.

Vročica Žive Koroške 2015 (alexia_tyriakidou)

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.