16:05, sob, 27. Jul

FOTO: 101 dalmatinec iz Bistrice ob Dravi





Zagotovo poznate Disney-jevo zgodbo o sto in enem dalmatincu. V Bistrici ob Dravi jih sicer ni toliko, a jih je že 14 na kupu za popestritev in veselje več kot dovolj, v smehu pravi vzreditelj Stanko Zorec.

dalmatinci

Stanko Zorec se z vzrejo dalmatincev ukvarja že 13 let,  pred dvema tednoma pa je njegovi psarni na svet „privekalo“ že osmo leglo. „Skupno je to v naši psarni tako že 80-i dalmatinec,“ pripoveduje vzreditelj.

FOTO: Stanko Zorec
FOTO: Stanko Zorec

A, kot priznava, ga dalmatinci nekoč sploh niso tako navduševali. „Seveda so mi bili všeč, vendar nič posebnega,“ razlaga. Nad temi črno belimi pasjimi lepotci pa ga je nato navdušila hči, ki je domov pripeljala psičko Seno. „In ker je bila psička rodovniška, smo bili z njenim nakupom nekako zavezani imeti eno leglo,“ se spominja Zorec in dodaja, da pa nato seveda ni ostalo pri enem.

Dalmatinci

Sčasoma se je tako razvila izjemna ljubezen. „Mnogi sicer menijo, da sem malo čuden, a jaz jih imam preprosto rad“ dobrodušno priznava Zorec, v čigar domu je navdušenje nad temi psi možno čutiti na vsakem koraku.

Dalmatinci

Stanko Zorec ima trenutno tudi registrirano edino aktivno psarno dalmatincev v Sloveniji – Dalmo Point Dalmatian Kennel. Večino njegovega časa pa te dni zaposluje skrb za 14 malih dalmatinčkov. „Sem kar nekako pasja varuška, oziroma nadomestna mama,“ še v smehu pove vzreditelj in doda, da bodo majhni pikasti repki na odhod v nov dom pripravljeni konec junija.

Ljubezen do dalmatincev je možno čutiti na vsakem koraku.
Ljubezen do dalmatincev je možno čutiti na vsakem koraku.

dalmatinci

dalmatinci

dalmatinci

Druge novice

Comment

  • Leonida Sotlar

    14 junija, 2020

    Ali je se kaksen za odajo

    Replay

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.