0:37, petek, 27.09.2024
Maribor

MO Maribor bo sodelovala z makedonsko in srbsko občino

|
Podpis memoranduma|Podpis memoranduma

Predstavniki treh drugih največjih mest iz Makedonije, Srbije in Maribora, so podpisali memorandum o sodelovanju, ki ponuja nadaljevanje sodelovanja MO Maribor med občinama Kumanovo in Novi Sad.

Podpisa memoranduma so se v prostorih občine Kumanovo ob predstavnikih občin udeležili tudi pooblaščena ministrica veleposlaništva Republike Slovenije v Makedoniji Mira Lesjak, ambasadorka republike Srbije v Makedoniji Dušanka Divjak-Tomić in konzulka republike Srbije v Makedoniji Lilijana Tanasijević. Župan MO Maribor Andrej Fištravec je obisk izkoristil za predstavitev konference županov, ki se bo odvila v Maribor v naslednjem letu in bo temeljila na predstavitvi investicij v občinsko infrastrukturo skozi prihranke.

Podpis memoranduma
Podpis memoranduma

Pri tem je predstavil možnost sodelovanja občin na področju logistike (električni avtobusi), krožnega gospodarstva in javne razsvetljave. Druga možnost sodelovanja, ki jo je izpostavil, temelji na področju športa in sicer na organizaciji mednarodnega turnirja v malem nogometu saj imajo vsa tri mesta izvrstne ekipe. Tretja možnost sodelovanja pa izhaja iz kulturnega področja s sodelovanjem folklornih skupin iz Novega Sada in Kumanovega na Festivalu Lent v Mariboru. Vsekakor pa bodo predstavniki vseh treh občin iskali možnosti sodelovanja skozi evropske projekte na zgoraj omenjenih področjih.

Deli z ostalimi:

Druge novice

Dodaj komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Anketa

Ali bi se odločil/a za selitev v drugo državo zaradi boljše zaposlitvene priložnosti?

Loading ... Loading ...