1:17, petek, 27.09.2024
Maribor

Na 2. Festivalu palačink zbrali 2.000 EUR v dobrodelne namene

||||
||||

Minulo soboto so člani Humanitarnega društva Rotaract klub Maribor, na trgu Svobode v Mariboru, že drugo leto zapored s peko palačink zbirali prostovoljne prispevke. Obiskovalci so imeli možnost izbirati med 20 različnimi nadevi in dvema vrstama palačink, navadnimi in veganskimi. 2.000,00 EUR zbranih sredstev s pomočjo prostovoljnih prispevkov in sponzorskih sredstev bo letos namenjenih Fundaciji Leona Štuklja in Fundaciji Mima.

Člani Rotaract kluba Maribor s peko palačink zbrali 2.000 EUR prostovoljnih prispevkov

Osnovno poslanstvo Festivala palačink je skozi prostovoljno peko palačink članov kluba, približati delovanje Humanitarnega društva Rotaract klub Maribor, ki je v letu 2015 praznovalo že 15. leto delovanja obenem pa obiskovalcem predstaviti lokalne ponudnike domačih, naravnih izdelkov (marmelade, medu, sokov). Letos so se obiskovalcem na stojnicah predstavili Vinogradništvo Mulec in Izletniška kmetija Uranjek z domačimi marmeladami ter Vinogradništvo Kušter z ekološkim jabolčnim sokom Eneco. Ob več kot 20 različnih nadevih so obiskovalci najbolj prisegali na sladke nadeve, Viki kremo in sadne marmelade.

Spečenih je bilo rekordnih 1.000 palačink

Ob robu Festivala palačink so člani Rotaract kluba Maribor obeležili še s predajo donacije Mladinskemu domu Maribor za letovanje njihovih varovancev. Minulo zimo sta Rotaract klub Maribor in Rotaract klub Ljubljana Feniks skupaj s Turistično agencijo Kompas d.d. zbirala sredstva za letovanje otrok pri čemer je del sredstev prispeval Kompas d.d., ki je od vsakega prijavljenega gosta na izbrano destinacijo doniral 10 EUR sredstev, del sredstev pa posamezni sponzorji in donatorji. Predsednik Rotaract kluba Maribor Luka Muršec je skupaj s predstavnico Mariborske poslovalnice Kompas d.d. Sabine Oček predstavnicama Mladinskega doma Maribor predal donacijo v višini 1.700,00 EUR.​

Deli z ostalimi:

Druge novice

Dodaj komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Anketa

Ali bi se odločil/a za selitev v drugo državo zaradi boljše zaposlitvene priložnosti?

Loading ... Loading ...