14:47, sob, 27. Jul

Snaga išče novega vodjo mariborskega azila





Snaga, ki upravlja Zavetišče za živali Maribor išče novega vodjo slednjega. 17. junija so tako objavili razpis za delovno mesto Vodja zavetišča za živali Maribor in veterinar, ki se izteče jutri.

Darko Bukvič, ki je omenjeno delovno mesto zasedal od 1. aprila letos, po navedbah Snage namreč ni izpolnil njihovih pričakovanj, čeprav se zavedajo, da so „kriteriji v zavetišču postavljeni visoko“. „Ampak pri njih vztrajamo, saj so interesi živali v zavetišču zmeraj na prvem mestu,“ poudarjajo v mariborski Snagi, ki na podlagi koncesije z mariborskim zavetiščem upravlja od leta 2012.

Z Bukvičem težave
Bukviču se pogodba sicer izteče s koncem meseca junija; ima pa od 26. maja tako imenovana „omejena pooblastila“. V zavetišču je še prisoten, a so se s Snago kot upravljavcem zavetišča sporazumno dogovorili, da se mu pristojnosti omejijo.

FOTO: Zavetišče za živali Maribor
FOTO: Zavetišče za živali Maribor

Kot je bilo neuradno slišati, naj bi se z dosedanjim vodjem pojavljale težave. To so nam potrdili tudi na Snagi, kjer so dejali, da so se te pojavljale na različnih področjih. „Sporazumno smo ugotovili, da pogodbe, ki je veljala tri mesece, ne bomo podaljšali,“ so pojasnili.

Do izbora novega vodje oskrbo izvaja Veterinarska bolnica Maribor

„Sledimo viziji zapuščenim živalim nuditi veterinarsko oskrbo na najvišjem nivoju in jim čim prej zagotoviti nove odgovorne lastnike. Zavetišče ostaja varno zavetje vsem zapuščenim psom in mačkam, do izbora novega vodje in veterinarja pa bomo izvajanje veterinarske oskrbe zaupali veterinarjem Veterinarske bolnice Maribor, s katero imamo tudi sicer, skladno z zakonodajo, sklenjeno pogodbo o izvajanju veterinarskih storitev, zato bo za naše živali v tem času ustrezno poskrbljeno,“ so nam še zagotovili na Snagi.

Druge novice

Comment

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.