18:07, sob, 27. Jul

ZPM Maribor tudi letos s počitniškimi dejavnostmi





Da bodo poletne počitnice nepozabne in polne doživetij, za mlade v Zvezi prijateljev mladine Maribor (ZPM MB) v poletnih mesecih pripravljajo številne počitniške dejavnosti.

Mladim bodo v sklopu programa Počitnice s prijatelji 2016 omogočili udeležbo na ustvarjalnih delavnicah. Te bodo pod naslovom Ustvarjam v mestu sprva potekale v okviru Art Kampa Festivala Lent v mariborskem Mestnem parku, od 4. julija naprej pa v Domu ustvarjalnosti mladih Maribor.

FOTO: ZPM MB
FOTO: ZPM MB

Kot pravijo v Zvezi prijateljev mladine Maribor, bodo otroci med ustvarjalnimi delavnicami lahko izbirali med različnim likovnim ustvarjanjem, plesom, igranjem na inštrumente, izdelovali bodo lahko modne dodatke in lego-robote, kvačkali, pisali pesmi, se igrali, brali, kuhali.

FOTO: ZPM MB
FOTO: ZPM MB

Veliko doživetij mlade čaka tudi na 41-ih izletih, počitnice pa bodo zaključili z Dogodkom v skate parku, odkrivanjem zakladov pod imenom Maribor, moje mesto, ter Neresno olimpijado na Trgu svobode.

Letovanja v Poreču in na Pohorju

V Zvezi prijateljev mladine Maribor za otroke pripravljajo tudi letovanja. V šestih izmenah bodo letovali v Vzgojno izobraževalnem in rekreacijskem centru (VIRC) Poreč, ter v dveh izmenah v Domu Miloša Zidanška (DMZ) na Pohorju. Za brezplačna letovanja otrok iz socialno ogroženih družin zbirajo tudi donatorska sredstva – tako z akcijo Počitnice s prijatelji za vse otroke, kot preko nacionalne akcije Pomežik soncu.

S posebnim programom ZPM Maribor pa se lahko otroci učijo tudi nemščine, na koncu pa jih čaka še izlet v Amsterdam.

V zvezi pod sloganom Omogočimo sanje pripravljajo tudi poletne tabore za nadarjene otroke in mladostnike. Kot izpostavljajo organizatorji, so tabori v prvi vrsti namenjeni nadarjenim otrokom iz socialno šibkih družin, ki nimajo sredstev, da bi svojo nadarjenost razvijali.

FOTO: ZPM MB
FOTO: ZPM MB

Pri izvedbi programov bodo ZPM Maribor tudi letos pomagala mnoga društva, organizacije, zavodi, podjetja in posamezniki, ter več kot 200 prostovoljcev. Pričakujejo, da bo z njimi letos letovalo okrog 1.600 otrok, ustvarjalne delavnice bodo zabeležile okrog 5.000 obiskov, taborov za nadarjene pa se bo udeležilo okoli 100 otrok.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.