18:24, nedelja, 06.10.2024
Maribor
Maribor
Current weather

Mariborska univerza na krhkih finančnih temeljih

|

Univerza v Mariboru se tako kot ostale javne univerze v Sloveniji že tretje leto sooča z zmanjševanjem finančnih sredstev za izvajanje javne službe. Doslej se je obdržala nad gladino z varčevalnimi ukrepi in prerazporejanjem sredstev med članicami, a tega po besedah rektorja Danijela Rebolja ne bo mogla več dolgo početi.

Martina Ojdeniča našli mrtvega

Policija je bila obveščena, da je v soboto 20. decembra je ob 15. uri neznano kam odšel Martin Ojdenič iz Maribora. Nazadnje so ga videli na Pohorski ulici v Mariboru v bližini trgovine Jager. Pogrešanega je našel naključni mimoidoči 25. 12. 2014, okoli 14. ure, mrtvega, v soteski ob potoku Ridl, na relaciji med Pečkami […]

Obdaroval nas bo še dedek Mraz

Po sv. Miklavžu in božičku je v dneh po božiču do novega leta v ospredju še zadnji od decembrskih obdarovalcev – dedek Mraz. Otroci verjamejo, da jim darila prinese v noči z 31. decembra na 1. januar, že prej pa ga v nekaterih mestih lahko vidijo v sprevodih.

Požar na mali tržnici povzročil materialno škodo

Včeraj pozno popoldan je zagorelo v skladišču trgovine, ki obratuje v sklopu tržnice na Dominkuševi ulici v Mariboru oz. na mali tržnici. Zaradi hitre intervencije gasilcev se požar ni razširil, zato je škoda omejena na skladišče trgovine. Vzrok požara še ni znan, tudi škoda še ni ocenjena.