5:41, petek, 27.09.2024
Maribor

Najdeno otroško kolo

V petek, 3.aprila v večernih urah, so policisti Policijske postaje Ruše v parku pri OŠ Janko Glazer Ruše, opazili zapuščeno otroško kolo bele barve. Kolo se sedaj nahaja v prostorih ruške policijske postaje.

»POČASNEJE JE VARNEJE«

Hitrost je še vedno eden izmed glavnih dejavnikov prometnih nesreč tako na slovenskih kot evropskih cestah, saj je neprilagojena hitrost oziroma prehitra vožnja vzrok tretjini prometnih nesreč s smrtnim izidom. Predvsem je problematika hitrosti izrazita znotraj naselij, kjer so pogosto prisotni ranljivejši udeležencui v prometu, otroci in starejši, pešci in kolesarji.

V Europarku odslej invalidom bolj dostopni toaletni prostori

|

Številne osebe, upravičene do uporabe toaletnih prostorov za invalide, so v preteklosti dostikrat doživele zasedenost teh prostorov s strani uporabnikov, ki do njihove uporabe niso bili ravno upravičeni. Zato so v Europarku z namenom zagotavljanja večje razpoložljivosti toaletnih prostorov, pred vstopom vanje – te – opremili z domofoni.

“Love Me Tender”

V sobota, 18. aprila, ob 11h v UGM Studiu prirejajo voden ogled razstave “Love Me Tender”. Vabljeni, da se jim pridružite.

Občinski informator 405 (3.4.2015)

|

Tokrat v Občinskem informatorju: – V Tkalki jih je vse več, a manj denarja – Poleti v Mariboru prvi center za avtiste – študentje rešujejo življenja

Senat UM potrdil rezultate rektorskih volitev

||

Na današnji (16. izredni ) seji Senata Univerze v Mariboru so obravnavali samo eno točko dnevnega reda – volilna opravila Senata UM v postopku volitev rektorja UM. Kot je pojasnil predsednik volilne komisije Rajko Knez “nič glede glasovnic ni šlo narobe.” Zbrane na seji pa je nagovoril tudi bodoči rektor UM Igor Tičar.

Vabilo k čistilni akciji v Rušah

|

Kot že v preteklih letih, tudi letos Krajevni odbor Ruše v sodelovanju z režijskim obratom Občine Ruše, zavodom Cezam in predstavniki društev organizira čistilno akcijo. Namen čistilne akcije je odstranitev razpršenih odpadkov na najbolj izpostavljenih javnih mestih. Vabimo vas, da se akcije udeležite v čimvečjem številu. Zbrali se bomo v soboto, 11.aprila, ob 9. uri […]