1:22, sobota, 28.09.2024
Maribor

Občinski informator 467 (23.9.2015)

|

Tokrat v Občinskem informatorju: – Mestna uprava brez direktorja, o rebalansu še razmišljajo – prometna varnost je pomembna – po Mariboru s klikanjem – Razstava oib 15. obletnici DU Slivnica

Vodenje stečajnega postopka Vinaga prevzema Simon Prelogar

Mariborsko okrožno sodišče je, potem ko je bila dosedanja stečajna upraviteljica Brigita Kraljič nedavno izbrisana iz seznama upraviteljev, za novega stečajnega upravitelja Vinaga imenovalo Simona Prelogarja. Kraljičeva, ki je zadnje čase vodila 21 postopkov, se je opravljanju dela stečajne upraviteljice odrekla sama.

Za Marifarm zdaj tudi dve zavezujoči ponudbi

Ukrajinski Arterium Corporation in z italijanskim kapitalom povezano podjetje s sedežem v Kopru Labiofam Europa ostajata v igri za nakup večinskega deleža farmacevtskega podjetja Marifarm, hčerinske družbe mariborskega javnega zavoda Lekarne Maribor. Oba sta namreč do predvidenega roka, 18. septembra, oddala tudi zavezujoči ponudbi.

Proti brezposelnosti mladih z izkušnjami iz Avstrije in Danske

Združenje Ozara se je pred leti pridružilo mednarodnemu projektu Tune in! Combating drop out. Ta se osredotoča na zmanjševanje osipništva iz programov poklicnega izobraževanja, kar med drugim prispeva k visoki brezposelnosti mladih. Na današnji zaključni konferenci v Mariboru so predstavili, kako ta problem rešujejo v Avstriji in na Danskem.

Vabilo na javno opazovanje popolnega Luninega mrka

|

Astronomsko društvo Orion in Oddelek za geografijo Filozofske fakultete bosta v primeru jasnega vremena v ponedeljek 28. septembra 2015 v jutranjih urah organizirala javno opazovanje popolnega Luninega mrka. Opazovanje bo potekalo na zahodnem delu ploščadi pred Filozofsko fakulteto, ob parkiriščih na Koroški cesti od 3. ure naprej. Delni Lunin mrk bo mogoče ob strokovni razlagi […]

Perpetuum Jazzile z novim videospotom napovedujejo veliko novosti

||

Svežo video podobo so nadeli najihovi novi, izključno vokalni priredbi hita Footloose, medtem pa so z vsemi videospoti na YouTubu že presegli mejnik pri 50 milijonih ogledov. Po veliki trojni premieri novega koncertnega programa oktobra v Cankarjevem domu, se Peretuum Jazzile (PJ) odpravlja na gostovanja na Kitajsko, v Francijo in Estonijo.

To nedeljo piknik na Koroški cesti v Mariboru

||

Maribora ne kreirajo hiše in ceste, dušo mestu dajejo ljudje. Člani društva Živo mesto Maribor z vami želijo ustvariti kulturni in skupnostni dogodek, ki bo združil in oživel skrite in zapostavljene kotičke Koroške ceste. Zato vas vabijo na Piknik akterjev na Koroški cesti, ki bo v nedeljo 27. septembra s pričetkom ob 15 uri.