23:25, petek, 27.09.2024
Maribor

Direktorja Snage odnesla neunčikovitost

|

Danes je nadzorni svet Snage razrešil direktorja Aleša Vajngerla. Razlog za to bi naj bilo počasno ukrepanje pri prodaji zemljišča podjetju Palfinger, s čimer je povzročil skorajšnji odhod podjetja iz Maribora in s tem izgube 430 delavnih mest.

V Šentilju izredna seja o namestitvenem centru za begunce

Danes je v Šentilju potekala izredna seja na temo namestitvenega centra za begunce, ki se je postavil ob starem mejnem prehodu na Državnem zemljišču. Seje, ki so jo sklicali na pobudo 11 predstavnikov opozicije na čelu s SDS, se je udeležilo tudi okoli 80 krajanov.

V Hramu z muzikanti (1. oddaja)

V videu si lahko ogledate novo oddajo na BK TV, V Hramu z muzikanti, ki jo vodita Mojca Mandl in Jernej Brilej. Tokrat so bili z nami Modrijani, Poskočni muzikanti, ansambel Vikend, ansambel Banovšek, Anže Krevh, Oberkrainer Power in Pagger Baum.

“Polepšajmo naš kraj s 6pack Čukurjem”

V soboto, 17. oktobra, med 10.00 in 12.00 uro, pred OŠ Janka Glazerja Ruše, vas člani društva Dežela Umetnikov vabi, da ste del “nepozabne zgodbe”. Najbolj znani polagalec rim, 6pack Čukur, bo s svojimi komadi in keramičarsko zgodbo, otrokom predstavil zanimiv poklic – poklic keramičarja.

V Mariboru narašča število pomoči potrebnih

V Mariboru so stiske družin, starejših, bolnih, invalidov in drugih marginalnih skupin vse večje, opozarjajo na Nadškofijski karitas Maribor, ki danes obeležuje 25 let delovanja. Letos so nudili pomoč v hrani več kot 3000 družinam in posameznikom, izdali skoraj 1500 paketov oblačil in obutve ter ugodno rešili skoraj 450 prošenj za finančno pomoč.

Občinski informator 473 (7.10.2015)

|

Tokrat v občinskem informatorju: – Šentiljski opozicijski svetniki kritični do informiranja o begunskem centru – Kangler je dobil službo v družbi Radio Tednik Ptuj – Slovenija ime srce – Maribor ima srce

Občinski informator 472 (5.10.2015)

|

Tokrat v občinskem informatorju: – 29. svečana trgatev Stare trte na Lentu – V Hramu z muzikanti – V Ožbaltu odprli novo zadružno trgovino in občinska stanovanja – Gasilska vaja članic GZ Ruše

Začetek cepljenja proti gripi

Sporočamo vam, da so na Nacionalnem inštitutu za javno zdravje OE Ravne na Koroškem pričeli s cepljenjem proti gripi.

Nagrada Eleni Volpi na festivalu v Ostravi

|

Igralka Elena Volpi je prejela nagrado Františka Řezníčka za prepričljiv avtorski pristop v predstavi Praktični nasveti za pridne otroke na festivalu Spectaculo Interesse, ki je od 4. do 9. oktobra potekal v Ostravi, na Češkem.