21:18, petek, 27.09.2024
Maribor

Začasna rešitev glede vodenja Lutkovnega gledališča Maribor

Direktorici Lutkovnega gledališča Maribor (LGM) Mojci Redjko danes poteče enoletni mandat vršilke dolžnosti. Ker je padel že drugi razpis, bodo mestni svetniki Redjkovi najverjetneje podaljšali status vršilke dolžnosti direktorice za še eno leto.

Mariborsko Snago po razrešitvi Vajngerla vodi Cveto Žalik

Nadzorni svet mariborskega javnega podjetja Snaga, ki ga vodi nekdanji direktor mestne uprave Damjan Lah, je na ponedeljkovi popoldanski seji razrešil dosedanjega direktorja Aleša Vajngerla in na njegovo mesto za eno leto imenoval nekdanjega prvega moža Nafte Lendava Cveta Žalika, so potrdili na Mestni občini Maribor.

Z obsežno razstavo razkritih 50 let Borštnikovega srečanja

V Muzeju narodne osvoboditve Maribor bo ob 50. obletnici Festivala Borštnikovo srečanje na ogled velika razstava Gremo na Borštnika!. Z njo želijo predstaviti nastanek, razvoj in vzdušje tega osrednjega slovenskega gledališkega festivala, hkrati pa potegniti vzporednico z razvojem slovenskega gledališča in mesta Maribor.

V Mariboru o avtomobilskih in hladnih oskrbovalnih verigah

V Mariboru se je danes začel tretji logistični kongres o oskrbovalnih verigah v znanosti in praksi, ki ga skupaj pripravljata Slovensko logistično združenje in Planet GV. Na njem bodo predstavljene dobre prakse in modeli, s katerimi je mogoče spodbujati učinkovitost in produktivnost ter povezovanje gospodarstva in znanosti.

Vodstvo po razstavi / Ivan Dvoršak

|

Umetnostna galerija Maribor, vas obvešča o dogodku, ki ga organizira v soboto 17. oktobra ob 11 uri, v Umetnostni galeriji Maribor, na Strossmayerjevi 6 v Mariboru, “VODSTVO PO RAZSTAVI / IVAN DVORŠAK”.

Šli smo na »prvi rok«

|||

Sinoči je Študentski svet Univerze v Maribor ponovno poskrbel za nepozaben začetek študijskega leta s prireditvijo Gremo na prvi rok 2015. S tem tradicionalnim druženjem ob dobri glasbi je zagotovil motivacijo za nadaljnje opravljanje študijskih obveznosti.

Komisija za razvoj nevladnih organizacij v Mestni občini Maribor

||

Župan Mestne občine Maribor, dr. Andrej Fištravec se je 13. oktobra srečal s člani Komisije za razvoj nevladnih organizacij v Mariboru (v nadaljevanju; Komisija). Šlo je za prvo formalno srečanje z vodstvom Mestne občine Maribor, po nastopu dela članic in članov Komisije v drugem mandatu.

Občinski informator 475 (12.10.2015)

|

V ponedeljkovi osrednji informativni oddaji smo poročali o: – pripravah na zimsko sezono na Mariborskem Pohorju – otvoritvi čistilne naprave Muta-Vuzenica – živi verigi za brezdomce – predstavitvi Selničanov Mariborčanom