21:17, petek, 27.09.2024
Maribor

Mariborska opozicija povzročila nesklepčnost in prekinitev seje

||

Mariborska opozicija, ki ima v mestnem svetu, kot se je danes izkazalo, večino, na današnjem nadaljevanju septembrske seje ni uspela s presenetljivo zahtevo o odpoklicu župana Andreja Fištravca, saj ta predloga ni želel dati na glasovanje. Zaradi tega so opozicijski svetniki sejo zapustili, ta pa je bila zaradi nesklepčnosti prekinjena.

Izredno o beguncih v Šentilju

||

Jutri, 16. oktobra ob 16.00, lahko na BK TV spremljate celotno izredno sejo občinskega sveta v Šentilju, na kateri so občani, predstavniki lokalne in državne oblasti razpravljali o begunski problematiki.

Vinag bo po odločitvi višjega sodišča le dočakal dražbo

Stečajni upravitelj Simon Prelogar bo lahko v kratkem razpisal dražbo za prodajo poslovnega kompleksa nekdanjega uglednega mariborskega vinarja Vinaga, ki je lani zaradi neuspelih poslov Lea Ivanjka pristal v stečaju. Višje sodišče je namreč le delno ugodilo pritožbi ene od upnic Factor banke, tako da bo šlo v podjetje zdaj vendarle v prodajo.

Poplavljanje rek

|

Naraščanje reke Vipave se počasi umirja, še vedno pa se razliva v svojem spodnjem toku na izpostavljenih območjih.

Report 2, 13.10.2015 (video)

||||

Oglejte si oddajo REPORT, v kateri smo tudi tokrat gostili zanimive goste: – Denis Jakob (avtor knjige Živa Sila) – Uroš Zorman in Aleš Stražar (PGD Smolnik) – Matevž Pečovnik (Zavod za turizem Maribor – Pohorje)

V okviru 30 let pokopališča Dobrava – slovesna prireditev

Pogrebno podjetje Maribor v okviru obeležitve 30 let pokopališča Dobrava pripravlja slovesno prireditev »Dobrava: Park. Pokopališče. Spomenik miru.«., ki bo v ponedeljek, 19. oktobra 2015, ob 14. uri pri osrednjem objektu pokopališča Dobrava.

Univerza v Mariboru nazaj h koreninam

||

Z današnjim svečanim podpisom Protokola o sodelovanju med Univerzo v Mariboru in Poslovno Proizvodno Cono Tezno, so začrtane smernice za razvoj njunega partnerskega sodelovanja. Podpisnika protokola Igor Tičar in Gorazd Bende želita na ta način okrepiti sinergijske učinke na podlagi ugotovljenih skupnih razvojnih usmeritev na področju širšega družbeno-gospodarskega razvoja regije in izvajanja razvojnih projektov.

Sojenje Kanglerju zaradi vedeževalkinega stanovanja se nadaljuje

Na okrajnem sodišču v Mariboru se je nadaljevalo novo sojenje nekdanjemu županu Francu Kanglerju zaradi domnevno sporne dodelitve občinskega stanovanja vedeževalki Karin Joževita. Sodnica Sonja Krajnc je zavrnila zahtevo obrambe za izključitev prepisov prisluhov telefonskim pogovorom iz dokaznega gradiva, zato se je Kangler moral znova zagovarjati.

7. mednarodna tattoo konvencija

Od jutri, 16. oktobra, do nedelje, 18. oktobra, se bo v Univerzitetnem športnem centru Leona Štuklja v Mariboru odvijala 7. mednarodna tattoo konvencija.

Mladi Mariborčani po izkušnje v Romunijo

9 mladih Mariborčanov bo v tednu med 16. – 23. 10. 2015 gostovalo v Romunskem mestu Cluj Napocca, kjer bodo spoznavali lokalno mladinsko organiziranje ter izmenjevali dobre prakse na področju financiranja lokalnih projektov mladih ter njihovem vplivu na lokalno okolje v okviru mednarodno razširjene mreže »Youth bank International«. Dobra 2 tedna po vrnitvi iz Romunije […]