21:19, petek, 27.09.2024
Maribor

Begunska kriza: Največji pritisk na namestitveni center v Šentilju

Največji pritisk je trenutno na namestitveni center v Šentilju, kamor že ves dan dovažajo polne avtobuse beguncev. Danes so jih sprejeli okoli 2800. V sprejemnem centru Brežice pa je bilo opoldne približno 2000 migrantov, ki pa jih nenehno z avtobusi prevažajo drugam po državi.

Snaga pomaga čistiti v begunskem centru v Šentilju

|

Po naročilu Civilne zaščite Republike Slovenije so v Snagi v nedeljo pristopili k čiščenju prostorov begunskega centra v Šentilju. V prvi vrsti so zadolženi za vzdrževanje čistoče v jedilnih in spalnih prostorih, po svojih najboljših močeh pa se trudijo vzdrževati čistočo tudi na zunanjih površinah begunskega centra.

V Mariboru naslednje dni javni govori na Trgu svobode

Mariborski Trg svobode bo naslednjih nekaj dni v znamenju projekta Gibanje za javni govor, ki ga Umetnostna galerija Maribor pripravlja v sodelovanju z arhitektko in umetnico Polonco Lovšin. Njegov cilj je vsem meščanom omogočiti javni govor v javnem prostoru in skozi projekt ustvariti nove mreže sodelovanja.

Maribor konec tedna v znamenju otroškega in mladinskega filma

V mariborskem kinu Udarnik se v četrtek začenja 5. mednarodni festival otroškega in mladinskega filma Mali slon. Do sobote se bo na njem zvrstilo 76 filmov v treh kategorijah tekmovalnega dela, med njimi bo žirija razglasila najboljše. Ob tem bo na ogled še 93 filmov v netekmovalnem delu. Organizatorji so prejeli 355 filmov iz 50 […]

Slovenski nogometaši proti Ukrajincem v Ljudskem vrtu

Nogometna zveza Slovenije je določila kraj igranja povratne tekme dodatnih kvalifikacij za evropsko prvenstvo 2016, v katerih se bodo izbranci Srečka Katanca pomerili z Ukrajino. Slovenci bodo 17. novembra svojo drugo uvrstitev na EP, prvič je nastopila na EP 2000 v Belgiji in na Nizozemskem, lovili v mariborskem Ljudskem vrtu, so sporočili z NZS.

RE/MAX Maribor : Dobovec Pivovarna Kozel

Vabljeni na tekmo 1. slovenske futsal lige med ekipama RE/MAX Maribor in Dobovec Pivovarna Kozel, ki bo v petek 23. oktobra ob 20. uri v Dvorani Tabor v Mariboru.

Dialog – Stane Kocutar (video)

|

Novo sezono Dialoga smo pričeli letnemu času primerno – gost premiere je bil mestni viničar Stane Kocutar. Veste kje vse rastejo potomke Stare trte, kako na tisto na Lentu vpliva mestni promet, ali je resnično rekorderka in zakaj je bilo treba “rešiti” Piramido? Špela Žerjal je bila tudi tokrat radovedna.

Občinski informator 477 (16.10.2015)

|

V petkovi osrednji informativni oddaji smo poročali o: – mariborski opozicijski svetniki skušali razrešiti župana Andreja Fištravca – ostre debate na maratonski seji v Šentilju – strugo reke Drave naj bi začeli sanirati čez dve leti

Spominski pohod Bena Dolinška

Člani Planinskega društva Ruše organizirjo, v soboto 24. oktobra ob 8 uri, pohod v spomin na Bena Dolinška – to bo 22. pohod k Arehu.

Ta teden naj bi imenovali v. d. direktorja mestne uprave MOM

Mariborski župan Andrej Fištravec še vedno ni imenoval vršilca dolžnosti direktorja mestne uprave, čeprav je opozicija zahtevala njegov odpoklic. “Župan si prizadeva, da bi poiskal kompetentnega kandidata za v. d. direktorja mestne uprave. Želja je, da bi bil imenovan do izredne seje oziroma v tem tednu,” so danes povedali na občini.