19:14, petek, 27.09.2024
Maribor

Žvab pomirja občane, želi še eno izstopno točko za migrante

|

Danes so na Občini Šentilj sklicani novinarsko konferenco na kateri so spregovorili o aktualnem stanju v Šentilju v povezavi z množicami migrantov in nastanitvenim centrom na meji. Ob tem si župan Štefan Žvab si prizadeva, da bi uredili vsaj še eno izstopno točko iz Slovenije.

Ali so begunci ropali v Šentilju?

|

Sinoči naj bi – po naših neuradnih informacijah – begunci oropali bencinsko črpalko in gostinski lokal v Šentilju. Na policijski upravi Maribor so to informacijo zanikali. Miran Šadl (tiskovni predstavnik PU Maribor) je pojasnil, da so tujci prišli na bencinski servis, kjer so želeli kupiti potrebščine.

Begunci v Šentilju izsilili prehod v Avstrijo, v Brežicah gorelo

|||

Velik del od 2700 beguncev, ki so bili nameščeni v namestitvenem centru v Šentilju, je tudi danes prebil policijski kordon in se odpravil proti Avstriji. Napeto je bilo tudi v sprejemnem centru v Brežicah, kjer je zgorelo več kot 20 šotorov. Rigoncam naj bi se približevala nova skupina beguncev z vlaka iz hrvaškega Tovarnika.

Zaradi begunske krize v nevarnosti nogometni derbi

Slovenska policija je po poročanju Radia Slovenija zaradi begunske krize, s katero se v teh dneh izdatno srečuje Slovenija, sporočila, da je v nevarnosti tudi sobotni nogometni derbi med Olimpijo in Mariborom v Stožicah.

V Mariboru bodo predstavili najnovejši Slovenski gledališki letopis

V sklopu Knjige na Festivalu Borštnikovo srečanje bodo danes v Mariboru predstavili Slovenski gledališki letopis 2013/2014. Gre za že 22. letopis, ki je hkrati 27. nadaljevanje stoletnega Repertoarja slovenskih gledališč in je izhajal med letoma 1867 in 1967. Zvečer bo potekala tudi predstavitev e-razstave o lanskem Borštnikovem festivalu.

Občinski informator 478 (19.10.2015)

|

Tokrat v občinskem informatorju: – ministrica za kulturo obiskala Radlje in Vuzenico – 31. splavarski krst na Lentu – v Breznu nabrali 101 grozd potomke Stare trte

Preureditev in obnova Osnovne šole Toneta Čufarja Maribor

|||

Osnovna šola Toneta Čufarja Maribor nudi osnovnošolsko izobraževanje otrokom v mestni četrti Pobrežje. Obnovitev pokritih prostorov bo omogočila nemoteno delovanje športne vzgoje, preureditev povezovalnega trakta med dvema zgradbama pa pridobitev večnamenskih prostorov.