19:15, petek, 27.09.2024
Maribor

Nogometnega derbija med Olimpijo in Mariborom ne bo

“Javna prireditev, tekma 1. SNL med NK Olimpija in NK Maribor, v soboto, dne 24. 10. 2015, med 18.30 in 22.30 uro, na nogometnem stadionu Stožice v Ljubljani, se prepove,” so danes sporočili iz upravne enote Ljubljana.

Nova lekarna v Sladkem vrhu

|||

Danes je Javni zdravstveni zavod Mariborske lekarn Maribor uradno otvoril svojo novo podružnično lekarno v občini Šentilj v Sladkem Vrhu. S svojim delovanjem je pričela že pred dobrim tednom in sicer v ponedeljek 12. oktobra. To je že enaindvajseta (lekarniška) enota Lekarn Maribor in samostojno deluje pod okriljem Lekarne Šentilj.

Iz Avstrije do Šentilja brez vinjete

Iz Občine Šentilj sporočajo, da so jih iz DARSA obvestili, da je v času, ko je regionalna cesta R2-437 preko MP Šentilj zaprta, na tem mestu edini ustrezen obvoz po avtocesti, kar pomeni, da so vsi uporabniki AC opravičeni plačila cestnine.

Utrujenost in lakota lahko hitro povzročita prepir

Psiholog Peter Umek pravi, da so razmere, v katerih so begunci v Sloveniji, zanje težke. Po eni strani je bilo že prej znano, da so med njimi nesoglasja. Po drugi strani so utrujeni in lačni, kar lahko vodi v medsebojna obračunavanja, je pojasnil. Vsi želijo proti severu. Kar jih ovira pri tem, po Umekovih besedah […]

Mariborski kriminalisti prijeli serijska vlomilca

Mariborski kriminalisti so prejšnji četrtek v sodelovanju s policisti iz Šentilja prijeli moška iz Maribora oziroma okolice, stara 24 in 26 let, ki sta utemeljeno osumljena, da sta lani in letos skupaj izvršila vsaj osem vlomov v hiše na območju Maribora in okolice. Dežurni preiskovalni sodnik je zoper oba odredil pripor.

V Rušah – gasilska vaja

|

Člani Gasilskega poveljskta Ruše vabijo na ogled gasilske vaje v kateri bodo sodelovala vsa tri društva (PGD Ruše, PGD Bistrica ob Dravi in PGD Smolnik), ki bo v torek 27. oktobra ob 18 uri. Sama vaja se bo izvajala na objekti Občine Ruše.

Slovensko – dalmatinski večer v Rušah

Člani društva Lira vabijo na koncert citrarke Tanje Zajc Zupan in klape Gallus z gosti, ki bo v petek, 30. oktobra, ob 19. uri v Domu kulture Ruše, Falska cesta 24.

Komemoracija ob dnevu mrtvih

Zveza borcev za vrednote NOB Občine Ruše vabi na komemoracijo, ki bo pri spomeniku na Trgu vstaje v Rušah, v soboto 31. oktobra 2015 ob 17. uri.

APEL – DRUGA PLAT ZGODBE PRED KATASTROFO

Objavljamo vam anonimno pismo, ki naj bi ga napisal nekdanji sodelavec Varnostne službe, o katastrofi, ki čaka Slovenijo in Evropo. “Preden vam posredujem podatke naj vam povem, da nisem nikakršen desničar, nacionalist, fašist oziroma ekstremist,” je zapisal v anonimki.