19:16, petek, 27.09.2024
Maribor

Rdeči noski polepšali dan otrokom v šentiljskem nastanitvenem centru

|

Včeraj, 22. oktobra, so v nastanitvenem centru Šentilj, obiskali otroke in jim tako z dobro voljo in igro polepšali dan. Rdeči noski (profesionalni umetniki v klovnovski preobleki), ki so usposobljeni za delo v posebno občutljivih pogojih, so bolnišnične hodnike zamenjali za nastanitveni center Šentilj.

Ministrica za obrambo se je sestala z županom Šentilja

“Aktivnosti župana so tudi danes usmerjene predvsem v sodelovanje z najvišjimi predstavniki države. V zgodnjih jutranjih urah ga je v telefonskem pogovoru z aktualnim stanjem seznanil državni sekretar na Ministrtsvu za notranje zadeve Boštjan Šefic. Sledil je obisk ministrice za obrambo Andreje Katič in direktorja Uprave RS za zaščito in reševanje Darka Buta,” so zapisali […]

Animirane počitnice z Ano Nedeljković, 26.10. – 30.10.

Društvo za razvoj filmske kulture tudi te krompirjeve počitnice (26. – 30.10.) pripravlja aktivno varstvo otrok z ustvarjalno delavnico animiranega filma, kjer bodo mladi udeleženci sestavljali svoje filmske zgodbe, pripravljali filmske scene, izdelovali like in jih spravili k življenju – animirali.

Delno zaprtje Koroške ceste prineslo pričakovane rezultate

Rezultati meritev prometa in spremljanja vedenja voznikov na trinajstih cestnih odsekih v času tritedenske delne zapore Koroške ceste v Mariboru so potrdili pričakovanja pripravljavcev celostne prometne strategije, so sporočili iz mariborske občine. Župan Andrej Fištravec napoveduje, da bodo nadaljevali z zmanjševanjem prometa v mestu.

Matejin čar oddaja 1 (video)

||

Matejin Čar je oddaja, v kateri bo Mateja Ulaga pripravljala presno vegansko hrano, vam zaupala kakšen recept in pričala obilo dobre volje. Ne prezrite, bodite z nami.

Konec tedna v znamenju podjetniških idej

Inovativne posameznike, ki želijo v ekipah razvijati svojo podjetniško idejo, čaka pester konec tedna. Startup vikendi, namenjeni zagnanim podjetnikom, bodo potekali v Ljubljani, Novem mestu ter v Mariboru.

Avstrijska ministrica v Šentilju za krepitev nadzora na mejah EU

Avstrijska notranja ministrica Johanna Mikl-Leitner danes ob obisku na mejnem prehodu Šentilj, kjer v Avstrijo vstopa na tisoče beguncev, ni povedala, koliko jih bodo še spustili v državo. Potrdila ni niti odpiranja tretje vstopne točke za begunce na meji s Slovenijo. Poudarila pa je, da je nujna krepitev nadzora na zunanjih mejah EU.

Pivcu in Lavretu zelena luč vlade za nov mandat

Vlada je na včerajšnji seji dala soglasje k še enemu mandatu dveh dolgoletnih direktorjev bolnišnic, Gregorju Pivcu za vodenje Univerzitetnega kliničnega centra Maribor in Janezu Lavretu za vodenje Splošne bolnišnice Slovenj Gradec. Oba sta imenovana za štiriletni mandat.

Občinski informator 479 (21.10.2015)

|

Tokrat v občinskem informatorju: – Ali so begunci ropali v Šentilju? – častni meščan je Jožef Smej – 62. krajevni praznik v Zgornji Velki