17:26, petek, 27.09.2024
Maribor

Na mejo naj bi postavili ograjo

|||

Slovensko južno mejo, ki je hkrati schengenska meja, naj bi kmalu ogradili z žičnato ograjo. Slovenskim policistom, ki v teh dneh neprestano “dežurajo” ob mejnih prehodih, pomagajo tudi kolegi iz tujine. Poslanci so med tem pohvalili vse operativce, vladnih aktivnosti za reševanje in obvladovanje migrantskih tokov pa ne.

Rektorji podonavske regije za usklajen razvoj visokega šolstva

Univerza v Mariboru je med 4. in 6. novembrom 2015 gostila letno zasedanje Podonavske rektorske konference, druge največje mreže visokošolskih institucij v Evropi, ki povezuje skoraj 70 univerz. Rektorji in ostali predstavniki visokošolskih institucij so na tokratnem zasedanju pozvali vlade držav podonavske regije k prilagoditvi zakonodaje za zagotovitev usklajenega razvoja visokega šolstva, s poudarkom na […]

V Podravju alkohol botroval skoraj desetini prometnih nesreč

|

Na območju Policijske uprave Maribor so letos obravnavali nekoliko manj prometnih nesreč kot lani, a je bilo več nesreč s smrtnim izidom. Skoraj desetini vseh nezgod je botroval alkohol, zato policisti tam danes začenjajo poseben nadzor nad psihofizičnim stanjem voznikov.

Radlje ob Dravi prejele »Zlati certifikat USO«

Občina Radlje ob Dravi se je letos pridružila 15 destinacijam, ki so vstopile v pilotni nacionalni program za pospeševanje uvajanja trajnostnih poslovnih modelov v turizmu, imenovan Zelena shema slovenskega turizma. Shema se izvaja pod okriljem javne agencije SPIRIT Slovenija. Zelena shema slovenskega turizma (ZSST) je celovito zasnovan sistem za pospeševanje razvoja trajnostnega turizma v Sloveniji […]

Odprli čistilno napravo v Občini Selnica ob Dravi

V Občini Selnica ob Dravi so zaključili z deli na kanalizacijskem sistemu in čistilni napravi. Danes so jo uradno odprli s slavnostnim prerezom traku. O pomenu te pridobitve za občane, porečje reke Drave ter okolje sta ob tej priložnosti spregovorila župan Občine Selnica ob Dravi Jurij Lep ter ministrica za okolje in prostor Irena Majcen.

Zagorelo naj bi v OŠ Selnica ob Dravi

Učenci OŠ Selnica ob Dravi so morali danes okoli 11h nemudoma prenehati s poukom in zapustiti učilnice! Zagorelo naj bi v drugem in tretjem nadstropju OŠ.

“Ko dvignem sebe, dvignem Maribor!”

||

„Ko dvignem sebe, dvignem Maribor“ je podjetniško, motivacijsko gibanje. Pobudniki tega vala pravijo, da je dovolj „jamranja“, pasivnosti in prepričanja, da ničesar ni mogoče spremeniti. Verjamejo v val pozitivne, aktivacijske energije. Predstavili so ga v Mestni hiši Rotovž.

Martinov popoldan v Vuzenici

Člani Društva za kulturo in druženje Vuzenica, vas vabijo na “Martinovo popoldne”, ki bo to nedeljo, 8. novembra ob 16.00 uri, v Modri dvorani v Vuzenici.

Druženje s Filipom Flisarjem v Europarku Maribor

|

Vsi poznamo štajerskega junaka, divjega Filipa Flisarja, ki nas s svojim pogumom vsako leto znova navda s ponosom. Zgovorni svetovni prvak v smučarskem krosu, ki je znan tudi po svojih zavitih brkih, si bo med naporno sezono vzel čas za svoje oboževalce in nas v torek, 10. novembra ob 11.00 uri, obiskal v Europarku.