13:27, petek, 27.09.2024
Maribor

Prebivalci MČ Radvanje bodo glasovali o 22 projektih

V nedeljo, 22. novembra, od 8. do 18. ure, bodo občani MČ Radvanje v prostorih MČ Radvanje na Lackovi cesti 43 v Mariboru kot prvi v Sloveniji glasovali za predloge, ki se nanašajo na njihovo mestno četrt, pri čemer bo vsak občan razpolagal s petimi glasovi, ki jih lahko podeli petim projektom.

Minuli konec tedna je bil mariborski Europark v znamenju medu

|

Mariborski Europark je v sodelovanju s podravskimi čebelarji pripravil že 4. Europarkov festival medu in s tem napovedal izvedbo tradicionalnega slovenskega zajtrka. Tega bodo v petek, 20. novembra, med 9. in 10. uro na osrednjem prireditvenem prostoru Europarka pripravili tudi za vse obiskovalce..

“Od koreninic do korenin”

Člani KUD Svoboda Bistrica ob Dravi, vaijo v petek 27. novembra ob 18. uri, da se jim pridružite v Domu kulture Bistrica ob Dravi, na prireditvi ob jubileju “OD KORENINIC DO DORENIN”.

Občinski informator 488 (13.11.2015)

|

Tokrat v Občinskem informatorju: – mariborski svetniki niso potrdili niti dnevnega reda – V Občini Hoče-Slivnica zgradili novo kanalizacijo

OTVORITEV RAZSTAVE SLIKARJA DOMNA KOTNIKA

Člani Likovnega društva RULIK Ruše, vabijo v soboto 21. novembra ob 17. uri, na otvoritev razstave slikarja Domna Kotnika, z naslovom “V SPREHODU”, v Rušah, razstavišče društva RULIK (za Glasbeno šolo na Falski cesti 15).

Matejin čar oddaja 4 (video)

||

Matejin Čar je oddaja, v kateri bo Mateja Ulaga pripravljala presno vegansko hrano, vam zaupala kakšen recept in pričala obilo dobre volje. Ne prezrite, bodite z nami vsako nedeljo ob 11.30 uri na BK TV.

Prenovljeno igrišče predano lokalni skupnosti

||

V nedeljo, 15. novembra, je potekala uradna otvoritev prenovljenega igrišča v okviru projektov »YouthBanksOnTheMove« (v izvedbi Mladinskega kulturnega centra Maribor) in »Mladiborčani v akciji!« (v izvedbi Mestnega Mladinskega sveta Maribor) na Makedonski cesti 33. Otvoritve se je udeležilo približno 70 ljudi med njimi tudi podžupanja Mestne občine Maribor, Jelka Černivec.

Valls svari pred novimi napadi proti Franciji in Evropi

Francoski premier Manuel Valls je danes posvaril, da obstaja možnost novih terorističnih napadov, ki bi se lahko zgodili že v naslednjih dneh ali tednih, usmerjeni pa naj bi bili tako proti Franciji kot drugim evropskim državam. Zatrdil je tudi, da so bili petkovi krvavi napadi organizirani iz Sirije.