5:44, petek, 27.09.2024
Maribor

Občinski informator 501 (14.12.2015)

Tokrat v Občinskem informatorju: – V Mariboru odprli največji Lidl v Sloveniji – Čarobno decembrsko drsanje na Trgu Svobode – Ne na Dunaj, temveč na Falo

Mariborska občina v nov poskus uvajanja omrežnine za kanalizacijo

Mariborska mestna uprava bo v četrtek dala mestnemu svetu ponovno v glasovanje odlok o načinu opravljanja lokalne gospodarske javne službe odvajanja in čiščenja komunalne in padavinske odpadne vode, ki je med drugim podlaga za uvedbo zaračunavanja omrežnine za kanalizacijo. S tako zbranim denarjem bodo med drugim zgradili manjkajočo kanalizacijo.

Informativni dan za brezposelne

Na Mariborski razvojni agenciji (MRA) jutri ob 10h dopoldne (čet., 17. 12. 2015) pripravljajo informativni dan za spodbujanje podjetništva med brezposelnimi osebami. Predstavili bodo program PVSP za problemsko območje, kamor sodijo občani večjega dela širše mariborske regije.

Z 2016 prehod na 4-tedenski odvoz mešanih komunalnih odpadkov

|

V prihajajočem letu se v Sloveniji spreminjajo razmere pri obdelavi in dokončni oskrbi mešanih komunalnih odpadkov in biološko razgradljivih odpadkov. “Obe storitvi se bosta zaradi strožje zakonodaje podražili,” sporočajo iz Snage Maribor.