19:17, torek, 01.10.2024
Maribor
Maribor
Current weather

Na UM obeležili Rektorjev dan

||

Univerza v Mariboru je z današnjo slovesnostjo obeležila Rektorjev dan. Na slovesnosti je rektor Univerze v Mariboru Igor Tičar podelil priznanja in nagrade Univerze v Mariboru za leto 2015 tistim, ki so s svojim delom, izrednimi uspehi, dosežki in zaslugami pomembno prispevali k uveljavitvi in razvoju Univerze v Mariboru.

Maribor še vedno brez predloga proračuna

|

Mariborska mestna uprava še vedno ni uspela sestaviti uravnoteženega proračuna za letošnje leto. Kot je povedal župan Andrej Fištravec, je razkorak med zakonsko določenimi obveznostmi in tem, kar jim za njih zagotavlja država, kar 30 milijonov evrov. Kljub temu pravi, da bi mestni proračun lahko sprejeli še do konca marca.

Mariborski kriminalisti ovadili uslužbenca banke zaradi ŠC Pohorje?

|

Mariborski kriminalisti so na specializirano državno tožilstvo podali kazensko ovadbo proti uslužbencu državne banke, ki ga sumijo zlorabe položaja ali zaupanja pri gospodarski dejavnosti. Banko naj bi oškodoval za osem milijonov evrov. Zaradi pomoči pri tem dejanju so ovadili še dve osebi. Neuradno gre za projekte, povezane s ŠC Pohorje.

V Mariboru si – MOM

Mariborska občinska oblast in opozicija o Marifarmu, kdo komu piše govore, kakšna bo nova zasedba KVIJAZ-a in tudi o tem, zakaj še ni proračuna za leto 2016.

Nov študijski program na FNM

Na Fakulteti za naravoslovje in matematiko Univerze v Mariboru razpisujemo v študijskem letu 2016/2017 enovit petletni študijski program za bodoče učitelje biologije, fizike, kemije, matematike, računalništva in tehnike za poučevanje v osnovnih in večini srednjih šol.

Odprtje razstave Pust

|

Pustovanje na območju severovzhodnega dela Slovenije je že od nekdaj močno prisotno v življenju ljudi, ki naseljujejo ta prostor. V preteklosti so se prav tukaj ustvarili liki, ki predstavljajo Štajersko in Slovenijo po vsem svetu. Otvoritev razstave bo v Hiši Stare trte v četrtek, 28. januarja 2016, ob 18. uri.