5:36, petek, 27.09.2024
Maribor

Ustrahovanje in mobing resnična

||

Da si zaposleni mobinga na rektoratu Univerze v Mariboru očitno le niso izmislili, potrjuje Alen Vidonja, pomočnik glavnega tajnika po pooblastilu. Je namreč prvi, ki se je opogumil in rektorju Igorju Tičarju napisal precej obsežno pismo, v katerem ga svari pred dogajanjem na rektoratu. Vidonja pravi, da je rektorja v preteklosti že opozarjal na ustrahovanja […]

Milaniča prepričalo iskreno Zahovićevo povabilo

|

Nogometni klub Maribor je na današnji tiskovni konferenci tudi uradno predstavil novega trenerja Darka Milaniča. Ta se je po skoraj treh letih vrnil v Ljudski vrt, kjer je dosegel največje uspehe v trenerski karieri, ko so Mariborčani prevzeli prevlado na slovenski sceni in se pod njegovo taktirko dvakrat uvrstili v evropsko ligo.

Labiofam namerava za Marifarm nakazati deset milijonov evrov

Italijansko-slovenski Labiofam Europe, s katerim so potekala pogajanja za prevzem mariborskega farmacevta Marifarm, namerava predvidoma v četrtek na račun Banke Koper nakazati deset milijonov evrov, s katerimi bi poplačal kupnino in dolgove, ki se prodajajo skupaj s farmacevtskim podjetjem, je povedal mariborski župan Andrej Fištravec.

Tukaj so levi v Drami SNG Maribor

|||

Prvakinja Drame Slovenskega narodnega gledališča Maribor Nataša Matjašec Rošker predstavlja nov avtorski projekt Hic sunt Leones – Tukaj so levi, v katerem se podaja v raziskovanje neraziskanega. V predstavi, ki bo premierno uprizorjena v petek, poleg nje igrajo še Nika Rozman, Jurij Drevenšek, Davor Herga in Nejc Ropret.

Mariborska livarna lani z več kot šestimi milijoni evrov izgube

|

Mariborska livarna Maribor (MLM), ki ji je vlada lani odobrila državno pomoč v obliki konverzije dela terjatev v kapital, v letu 2015 ni izpolnila načrtov. Kot je za STA povedal novi predsednik uprave MLM Darko Gorjup, so prodajo povišali za dobrih 16 odstotkov na 41,4 milijona evrov, leto pa kljub temu zaključili s 6,61 milijona […]