5:47, petek, 27.09.2024
Maribor

Pokrajinski muzej Maribor predstavil glasbeno obarvani program

||

Osrednja točka letošnjega programa Pokrajinskega muzeja Maribor je 170-letnica koncerta pianista Franza Liszta v Mariboru, ki jo bodo med drugim obeležili z razstavo in mednarodnim simpozijem. Tudi večina ostalih dogodkov bo zaznamovana z glasbo.

V Mariboru lani največje število nočitev

|

Maribor in turistična destinacija Maribor – Pohorje sta lani zabeležila največje število nočitev in prihodov v zadnjem desetletju. “V Mariboru smo v letu 2015 zabeležili 18 odstotkov več nočitev in 15 odstotkov več prihodov domačih in tujih gostov kot leto prej,” je danes povedala direktorica Zavoda za turizem Maribor – Pohorje Janja Viher.

Na Nigradu še potekajo preiskave

Kriminalisti so danes v okviru preiskav, ki jih izvajajo na območju Policijske uprave Maribor, obiskali Mestno Občino Maribor, Mariborske Lekarne, Farmadent, Snago in Nigrad, kjer pa preiskava še poteka.

Občinski informator 535 (4.3.2016)

|

Tokrat v Občinskem informatorju: – Dan civilne zaščite – Učna prodajalna za dijake in odrasle – “Tukaj so levi” v SNG Maribor

Mariborski kriminalisti v 12 hišnih preiskavah

Mariborski kriminalisti na območju Policijske uprave Maribor izvajajo 12 hišnih preiskav na različnih naslovih. V okviru preiskave so dvema osumljenima osebama odvzeli prostost. Po poročanju Večera, naj bi kriminalisti preiskovali posle mariborskih javnih podjetij z oglaševalsko agencijo Oranža.

“Pozdrav pomladi” ta petek na Bezeni

|

V petek 11. marca člani KUD Bezena in KO Bezena priprejajo “Pozdrav pomladi”. Prireditev bodo posvetili 2. obletnici Metuljčic in ženam ter materam ob njihovem prazniku. Prireditev bo ob 18.00, v domu krajanov Bezena.

ONA 365 je Maja Plaz

|

Revija Onaplus se je na predvečer mednarodnega dneva žena poklonila 50 izbrankam, ki so s svojim profesionalnim ali prostovoljnim delom, predvsem pa z osebno zavzetostjo vnesle v čas tiste osebne dosežke, ki so prepoznani tudi kot širši družbeni presežki. Na mestu prve od njih je soj žarometov osvetlil Majo Plaz, predsednico društva SOS-telefon za ženske […]