5:43, petek, 27.09.2024
Maribor

UKC Maribor ob polletju z negativnim rezultatom

|

Svet zavoda Univerzitetnega kliničnega centra Maribor je na današnji seji obravnaval polletno poslovanje, ki kaže na skoraj 1,3 milijona evrov minusa. Kot je ob tem pojasnil direktor bolnišnice Janez Lavre, je izguba posledica lanske nepokrite sprostitve napredovanj v višje plačne razrede in nedoseganje nekaterih pogodbeno dogovorjenih programov.

Koncesijo za poučevanje smučanja na Pohorju bo dobil ASK Branik

||

Ali bo na mariborskem Pohorju prevladal monopol pri poučevanju smučanja? Javno podjetje Marprom, ki je upravljalec smučišč na mariborskem Pohorju, bo za letošnjo sezono smučanja koncesijo za poučevanje smučanja podelil ASK Braniku, tako so nam odgovorili na Marpromu. Zakaj bodo podelili ravno temu klubu, na Marpromu pravijo, da je, “kot domači klub z dolgoletno tradicijo, ki […]

Jutri je evropska noč raziskovalcev

|||

V okviru projekta evropske noči raziskovalcev se bodo jutri v okoli 250 evropskih mestih odvijale številne aktivnosti. Cilj projekta je približati poklic znanstvenika mladim in širši javnosti. V Mariboru se lahko eksperimentom, delavnicam in podobnim interaktivnim načinom za stik z raziskovalci prepustite v Europarku, Univerzitetni knjižnici Maribor ter na Poštni ulici.

Starejši bodo obdarili otroke na pediatriji

|

V okviru svetovnega dneva starejših so stanovalci Doma pod gorco posebej za male bolnike Klinike za pediatrijo UKC Maribor, ročno izdelali kar 45 “punčk iz cunj”. Slednje bodo svojemu namenu predali jutri.

Na Ptuju danes uradno odpirajo novo OŠ Ljudevita Pivka

Na Ptuju bodo z današnjo slovesnostjo uradno odprli dolgo in težko pričakovano novo Osnovno šolo Ljudevita Pivka, namenjeno otrokom s posebnimi potrebami, ki jo sicer že od 1. septembra obiskuje skoraj sto učencev, od tega 17 povsem na novo. Na slovesnosti pričakujejo tudi varuhinjo človekovih pravic Vlasto Nussdorfer.

Danes obeležujemo svetovni dan srca

Po svetu danes obeležujemo svetovni dan srca, ki letos poteka pod geslom Dajmo življenju moč. V Društvu za zdravje srca in ožilja Slovenije opozarjajo, da je za svoje zdravje odgovoren vsak sam. Zato s svojimi aktivnostmi pozivajo k zdravemu načinu življenja, preverjanju pokazateljev lastnega zdravstvenega stanja in pravočasnemu ukrepanju.