17:29, torek, 01.10.2024
Maribor
Maribor
Current weather

Halloween bodo obeležili tudi v Vuzenici

||

V soboto in ponedeljek bodo v Vuzenici praznovali Halloween. Najprej bodo v soboto, 29. oktobra prišli na svoj račun otroci. Male in velike maske ob noči čarovnic bodo rajale vse od 15:00 naprej, v parku pri Huti. V ponedeljek 31. oktobra pa bodo na svoj račun prišli odrasli. V Modri dvorani bodo ob 20:00 prirejajo […]

VIDEO: Začelo se je Evropsko prvenstvo v kickboksu

Včeraj dopoldne se je s slavnostno otvoritvijo pričelo Evropsko prvenstvo v kickboksu. Do vključno te sobote, 29. oktobra (ko bo na vrsti finale), lahko v dvorani Tabor spremljate borbe več kot 900 tekmovalcev iz 41 držav.

SMC zapravil mariborski denar za piknik?

||

Po poročanju spletnega portala Požareport.si, je mariborska SMC denar svetniške skupine porabila za piknik namesto izobraževanje. Na Policijski upravi Maribor so nam potrdili, da so prejeli anonimko in da kriminalisti zadevo preiskujejo.

Štajerci in Korošci pogosteje “na bolniški”

||

Na Nacionalnem inštitutu za javno zdravje (NIJZ) so predstavili projekt Zdravje v občini, ki prikazuje zdravstveno stanje ljudi v slovenskih občinah. Po rezultatih analize so občine v vzhodnem delu Slovenije v slabšem položaju od občin na zahodu. Največ bolniških odsotnosti zaposlenih je v občinah Štajerske in Koroške regije.

Pripravljajo Noč čarovnic v Slivnici

Bliža se “najstrašnejša” noč v letu: Noč čarovnic. Edinstveno praznovanje s čarovnicami, bučami in ostalimi magičnimi rekviziti, ptipravljajo tudi v Slivnici. V maskah ali brez se lahko udeležite rajanja to soboto, 29. oktobra, od 15h naprej na šolskem igrišču.

Prihaja 2. balonarski festival Ruše

||

To soboto glejte ali se odpeljite v nebo. 29. oktobra bodo namreč v Rušah obeležili 2. balonarski festival. Letošnji sovpada s 107. obletnico, odkar je na slovenskih tleh pristal prvi balon s posadko.

V svetu odraslih (3. oddaja)

V drugi oddaji V svetu odraslih smo ponovno za vas odkrivali študentski svet in obiskali študentske dogodke. Kaj vse smo odkrili in kje vse smo bili, preverite v oddaji.

Občinski informator 628 (24.10.2016)

Tokrat v Občinskem informatorju: – Mestni svetniki nesklepčni, o Azilnem domu v četrtek – Dočakali gradnjo novega vrtca Pekre – Gasilci posredovali na Hotel Veter

Moody’s zvišal bonitetne ocene NKBM

|

Bonitetna agencija Moody’s je zvišala bonitetno oceno dolgoročnih depozitov Nove kreditne banke Maribor (NKBM) z B3 na B2. Ob tem je agencija zvišala tudi oceno finančne moči in prilagojene finančne moči brez podpore države s CAA1 na B3, so sporočili iz banke in dodali, da je Moody’s tudi obete ocenil kot pozitivne.