15:25, torek, 01.10.2024
Maribor
Maribor
Current weather

Občinski informator 629 (26.10.2016)

|

Tokrat v Občinskem informatorju: – Mariborski mestni svetniki znova nesklepčni – Marjetice pripravile 19. razstavo – Folklorni koncert v Hotinji vasi

VIDEO: Čarovna noč v kamnolomu

Te dni rajajo čarovnice, vampirji, okostnjaki in veliko “zombijev”. Zbrali so se tudi v kamnolomu na Smolniku. Tam so četrto leto zapored obeležili Čarovno noč.

“Sosedje” s skupnimi turističnimi produkti

Devet partnerjev iz Slovenije in Avstrije bo v okviru projekta Flagship products na podlagi regionalnih posebnosti skušalo razviti nove, skupne turistične produkte in s tem ustvariti posebna počitniška doživetja, ki jih druga območja ne bodo mogla enostavno kopirati. Med drugim se bodo osredotočili na buče, jabolka, termalno vodo, med, hren in bezeg.

Terme Maribor lani povečale izgubo

|||

Družba Terme Maribor, največji hotelski ponudnik v Mariboru, ki je že nekaj let v ruski lasti, je leto 2015 končala s skoraj 2,5 milijona evrov čiste izgube, kar je skoraj tretjino več kot leto pred tem. Podjetje je ustvarilo dva odstotka nižje prihodke, ki so ob koncu lanskega leta znašali 32,7 milijona evrov.

Olimpiji 3.400, Mariboru pa 15.000 evrov kazni

Zaradi neprimernega vedenja navijačev na t.i. večnem derbiju Prve lige Telekom Slovenije, ki so ga nogometaši Olimpije in Maribora odigrali 15. oktobra (v Ljubljani), bodo kaznovani v obeh klubih. Olimpija bo morala plačati 3.400 evrov, bistveno višjo kazen, kar 15.000 evrov, pa so dobili NK Maribor.

Dan reformacije tudi spomin na začetke slovenskega knjižnega jezika

Dan reformacije, 31. oktobra, obuja spomin na versko, politično in kulturno gibanje, ki je v 16. stoletju stremelo k prenovi rimskokatoliške cerkve. Protestantsko misel, ki jo je leta 1517 začel širiti nemški duhovnik Martin Luther, je v Slovenijo vnesel Primož Trubar in s prvo tiskano knjigo postavil temelje slovenskemu knjižnemu jeziku.