5:38, petek, 27.09.2024
Maribor

Bine Volčič bo kuhal v Europarku

|

Eden najbolj prepoznavnih kuharskih obrazov v Sloveniji Bine Volčič bo v torek, 10. januarja 2017, ob 17. uri, obiskal mariborsko nakupovalno središče Europark. Priljubljeni kuharski mojster bo s prikazom priprave okusne predjedi obiskovalce popeljal na pravo kulinarično pustolovščino.

SHS Aviation uradni lastnik Aerodroma Maribor

Podjetje SHS Aviation – zračni promet, ki je v lasti kanadsko-nizozemskega kapitala, je 30. decembra tudi uradno postalo stoodstotni lastnik Aerodroma Maribor. Kot je razvidno iz sklepa mariborskega sodišča na spletni strani Ajpesa, je nakup potekal preko družbe Rim projekt.

Zlata lisica (spet) v Mariboru

||

Ta vikend se bo na Mariborskem Pohorju odvila 53. Zlata lisica. Organizatorji obljubljajo, da bo Pohorje (rekordno) polno navijačev in, da bodo z brezplačnim spremljevalnim programom oživljali tudi mestno jedro. Mariborčani in ostali obiskovalci pa se bodo lahko na Snežni stadion brezplačno peljali z avtobusom številka 6.

Gospodarska rast: je realnost ali zgolj politični nateg?

Ne vem kaj bi naj ti kazalci pomenili za ljudi? Vem le, da krize ni konec in da je v letu 2016 bilo še huje. Predvsem po zaslugi nekaj »genialnih« potez Ministrstva za socialne zadeve, ki je brez kančka slabe vesti ukinil subvencioniranje stanarin najrevnejšim, ki ga je kasneje ustavno sodišče označilo za neustavno. Zadevo […]

NKBM in KBS banka tudi uradno združeni

|

NKBM in KBS banka sta po tem, ko sta tik pred koncem leta s strani Evropske centralne banke prejeli dovoljenje za pripojitev slednje, od danes tudi uradno združeni v enotno banko. NKBM si je lani že pripojila Poštno banko Slovenije, zdaj pa pod svoje okrilje združuje še nekdanjo slovensko podružnico Raiffeisen Bank.

Luka Zahović je “naj” mladi nogometaš leta

Mariborčana Luko Zahovića so v športnem časniku Ekipa SN izbrali za najboljšega mladega nogometaša leta 2016. Drugič zapored pa so priznanje podelili vratarju slovenske reprezentance in Atletico Madrida Janu Oblaku ter “naj” trenerju Matjažu Keku, strategu Reke.

Občinski informator 565 (28.12.2016)

Tokrat v Občinskem informatorju: – Muršičeva zaradi afere flisi pred sodišče – Tradicionalni koncert Vaške godbe Vuzenica – Okraševanje jelke za povezovanje src – Dijaki pripravili proslavo ob dnevu samostojnosti – Čarobni Božič na vasi

Slovenijo razglasili za destinacijo številka ena

The Wall Street Journal je Slovenijo postavil na sam vrh lestvice desetih turističnih destinacij, ki jih v letu 2017 priporočajo za obisk. S tem so Slovenijo postavili celo pred Laos, Maroko in – v zadnjem času precej opevan – Abu Dhabi.

74. obletnica poslednjega Pohorskega bataljona

|

Vabljeni na Slavnostno akademijo v počastitev 74. obletnice poslednjega boja Pohorskega bataljona, ki bo v petek 6. januarja v Domu kulture Ruše, s pričetkom ob 18:00. Prav tako bo potekala spominska slovesnost v soboto 7. januarja ob 11:00, na prizorišču bojišča Pohorskega bataljona pri Treh žebljih.