13:22, torek, 01.10.2024
Maribor

V svetu odraslih (15. oddaja)

Prihaja najbolj stresno obdobje vsakega študenta, to je obdobje izpitnih rokov. Profesorica iz Fakultete za kmetijstvo in biosistemske vede Martina Bavec, nam je svetovala, kako se uspešno spopasti s stresom. Predstavili smo tekmovanje Študentska marketniška dirka in projekt Cogito. Obiskal pa nas je tudi zmagovalec resničnostnega šova Survivor, Alen Perklič.

Občinski informator 665 (20.1.2016)

Tokrat v Občinskem informatorju: – Na čaju z Mariborčanoma o inavguraciji ameriškega presednika – Žula ni več direktor Nigrada, zamenjal ga je Plečko – Ptujčani zahtevajo urgentni center – Inventura v premajhni knjižnici Rotovž

Ptujske pekarne po odločitvi DUTB z novim vodstvom

|

Ptujske pekarne in slaščičarne, ki so od maja 2015 v postopku prisilne poravnave, imajo od petkove skupščine novega direktorja. Družba za upravljanje terjatev bank (DUTB), ki je s konverzijo dela finančnih terjatev v kapital družbe postala edini lastnik podjetja, je namreč razrešila Erika Hribarja in na njegovo mesto imenovala Igorja Ranfla.

Zaradi odprtih vprašanj glede knjižnice prestavili sejo mestnega sveta

Mariborski mestni svetniki bi morali v četrtek odločati o projektih, ki jih bodo financirali iz mehanizma celostnih teritorialnih naložb (CTN), a so sejo znova prestavili, tokrat na 2. februar. Župan Andrej Fištravec želi namreč najprej razčistiti odprta vprašanja z državo glede možnosti obnove osrednje enote Mariborske knjižnice.

Zaigrala invalidnost, da bi dobila denar

|

Boris Krabonja, humanitarec, Mariborčan predvsem znan po humanitarnih društvih Žvižgač in UP – upornik je tudi tokrat, tako kot običajno, pomagal gospe na invalidskem vozičku. A kmalu je ostal šokiran, saj je gospa svojo invalidnost in kasneje bolezen le zaigrala.

Podaljšali bodo cesto Proletarskih brigad

||

Potem ko so v Mestni četri Studenci že več 15 let opozarjali, da bi Maribor moral dobiti obzovnico, saj bi se tako vsaj delno razbremenil precej goat promet skozi osrčje Studencev, je zdaj jasno, da bo župan Mestne občine Maribor Andrej Fištravec z ministrom za infrastrukturo in prostor Petrom Gašperšičem prihodnji torek podpisal sporazum za […]

Družinska varnost

||

Področje varovanja je izjemno širok pojem in ni omejen samo na podjetja, ki po zakonu izvajajo fizično in tehnično varovanje. Velikega pomena je tudi družinska varnost, ki v družino kot socialno enoto prinaša blaginjo, razumevanje in spoštovanje tako sebe kot drugih članov. Če je občutek družinske varnosti oslabljen, je oslabljeno tudi zaupanje medsebojnih relacij.

Policija potrdila: Bistričan je ustavil pijanega voznika

|

Kot smo že poročali je minulo soboto, 21. januarja, Pogumni Bistričan ustavil pijanega voznika. Na mariborski policijski upravi so potrdili, da je rumenega Twinga vozil voznik pod vplivom alkohola. “Zoper njega je bil podan obdolžilni predlog na pristojno sodišče, na kraju pa mu je bila prepovedana nadaljnja vožnja“, so zapisali.