11:17, torek, 01.10.2024
Maribor

Ravnatelji mariborskih osnovnih šol o podfinanciranju

|

Ravnatelji mariborskih osnovnih šol so danes na kolegiju znova izrazili nezadovoljstvo zaradi pomanjkanja občinskega denarja za področje šolstva. Vodja kolegija Damir Orehovec je dejal, da je znotraj načrtovanega proračuna mariborske občine, ki ga bo mestni svet obravnaval ta četrtek, to področje znova podhranjeno.

V svetu odraslih (16. oddaja)

V 16. študentski oddaja V svetu odraslih o tem katero vino ima rada nova 21. vinska kraljica Slovenije – Maja Žibert, kaj sta počela ambiciozen študent in glasbenik Blaž na snemanju zadnjega videospota skupine Modrijani, kako je profesor Andraž Stožer iz Medicinske fakultete, dokončal študij medicine z rekordno povprečno oceno 9,93, ter o tem kako […]

Zaradi večih prekrškov vozniku 2200 evrov globe

|

Policisti Policijske postaje Rače so v petek, 3. 2. 2017, na Pohorski cesti v Framu ustavili 42-letnega voznika neregistriranega osebnega vozila znamke Peugeot, tip 206, ki je vozil brez veljavnega vozniškega dovoljenja. Na avtomobilu sta sicer bili nameščeni registrski tablici, ki pa ne pripadata temu vozilu.

Finalni turnir moškega pokala v rokometu bo v Mariboru

|

Iz Rokometne zveze Slovenije so sporočili, da bo finalni turnir moškega pokala 15. in 16. aprila v Mariboru. Za naslov se bodo udarila štiri moštva, in sicer Maribor Branik, Gorenje Velenje, Riko Ribnica in zadnji zmagovalec Celje Pivovarna Laško.

Z anonimko nad ravnatelja ruške osnovne šole

|

V uredništvo smo prejeli anonimko, ki naj bi jo spisali zaposleni na osnovni šoli Ruše. Gre za t.i. dopis, naslovljen kot pritožba na postopke izvolitev v Svet staršev in Svet zavoda OŠ Janka Glazerja Ruše. Anonimni pošiljatelji v dopisu navajajo domnevne primere kršitev in vmešavanja ravnatelja Ladislava Pepelnika v postopke kandidiranja in imenovanja določenih članov […]

Tina Maze na SP v vlogi Eurosportove trenerke

Švicarski St. Moritz bo med 6. in 19. februarjem prizorišče svetovnega prvenstva v alpskem smučanju, kjer bo tudi nekdanja slovenska zvezdnica belih strmin Tina Maze. Črnjanka, ki je zadnjič nastopila na januarski tekmi v Mariboru, bo v vlogi takoimenovane trenerke televizijske mreže Eurosport, ki bo med drugim skrbela za prenose tekem.

Občinski informator 671 (3.2.2017)

Tokrat v Občinskem informatorju: – S kurentovim skokom otvorili Kurentovanje na Ptuju – ŠOUMovci predali sredstva študentom invalidom

Slovenski tenisači po zmagi nad Monakom aprila z JAR

|

Slovenska moška teniška reprezentanca je izpolnila prvi cilj sezone v Davisovem pokalu. V Mariboru je premagala Monako, tako da jo zdaj na drugi stopnički proti 1. evroafriški skupini v začetku aprila čaka gostovanje v Južnoafriški republiki.