9:18, torek, 01.10.2024
Maribor

Report 20 (7.2.2017)

||||

Tokrat v Reportu: – Študentski domovi v Mariboru so “več, kot le dom”. – Srednja lesarska šola Maribor – Valentinov koncert Glasbene in baletne šole Antona Martina Slomška Za dober pasji zaključek oddaje, pa se nam je pridružila mala Roxy.

VIDEO: ARSO mariborski Snagi izdal okoljevarstveno soglasje

|

Agencija za okolje je mariborski Snagi danes izdala okoljevarstveno soglasje, ki ga potrebujejo za gradnjo sortirnice odpadkov. Zdaj je na vrsti potrditev proračuna Mestne občine Maribor, da bodo lahko najeli 10 – milijonski kredit.

Dvoletni proračun za stabilno delovanje občine

|

Ta četrtek bodo mariborski mestni svetniki odločali o predlogu dvoletnega proračuna. Mestna uprava in župan mariborske občine, Andrej Fištravec, si za dvoletni proračun prizadevajo manjše popravke. Kot pravijo na mariborski občini je dvoletni proračun uravnotežen in pripravljen, po njihovem pa omogoča večjo in boljšo stabilnost občinskih financ.

Mariborčanka Nika Tomšič dobila slalom v Ezrurumu

|

Tretji dan olimpijskega festivala evropske mladine v Erzurumu je alpska smučarka Nika Tomšič osvojila zlato kolajno v slalomu. Slovenija je zdaj na turškem prizorišču že pri šestih kolajnah, od tega treh zlatih.

Svet zavoda UKC Maribor še premišlja o odstopu strokovne direktorice

|

Svet UKC Maribor včeraj kljub večurni razpravi ni sprejel končne odločitve, ali bo sprejel ponujen odstop strokovne direktorice Darje Arko, ki meni, da v trenutnih razmerah ne more ustrezno opravljati svojega dela. Z odločitvijo bodo počakali do naslednje seje, da pridobijo še mnenje v. d. direktorja in strokovnega sveta kliničnega centra.

Občinski informator 673 (8.2.2017)

Tokrat v Občinskem informatorju: 1. Ravnatelji mariborskih šol o nevzdržnih razmerah 2. Mestni svetniki o dvoletnem proračunu, sortirnici in financiranju šol 3. V Bistrici ob Dravi recitirali Prešerna 4. Poklon Prešernu v Narodnem domu Maribor

Milijon evrov za prekvalifikacije ogroženih delavcev v Podravju

|

Služba za razvoj in evropsko kohezijsko politiko je potrdila projekt upravljanja in razvoja zaposlenih v Podravju, ki jim grozi izguba zaposlitve. Projekt z naslovom “Štartaj kariero s potencialom!” je vreden milijon evrov, od tega bo Evropski socialni sklad prispeval 800.000 evrov.

Dialog – Husam Franjo Naji (video)

Tokratni Dialog smo posvetili mariborskemu zdravniku in dobitniku Boba leta 2016 Husamu Franju Najiju. Zaupal nam je svojo, družinsko in življenjsko zgodbo, iz prve roke opisal trenutno stanje v UKC Maribor, malce pa vseeno ostal skrivnosten…