6:03, torek, 01.10.2024
Maribor

Mariborski proračun v prvem branju zakoličen pri 102 milijonih evrov

|

Mariborski mestni svetniki danes v prvem branju obravnavajo občinski proračun, ki je letos načrtovan v višini 102 milijona evrov. Kritični so predvsem do znižanih sredstev za investicijsko vzdrževanje šol in vrtcev ter dodatnega zadolževanja občine v višini pet milijonov evrov, medtem ko je predvideno večanje stroškov za službena potovanja.

V svetu odraslih (18. oddaja)

V 18. oddaji V svetu odraslih smo gostili uspešne in ambiciozne študentke iz Medicinske, Pedagoške in Ekonomsko-poslovne fakultete. Predstavili pa smo tudi študij na Almi mater, ki ponuja pestro izbiro študijskih programov.

Projekt “Donirana hrana” tudi na Ptuju

|

Lions klub Ptuj in Mestna občina Ptuj sta danes podpisala dogovor o partnerstvu pri vzpostavitvi in delovanju razdelilnice hrane v okviru projekta Donirana hrana. Ptuj je tako postal že 27 slovenski kraj, ki sodeluje v projektu.

Mariborske ceste očitno manj varne

|

Prometna varnost v Mestni občini Maribor se je lani nekoliko poslabšala. Policisti so lani zabeležili pet prometnih nesreč s smrtnim izidom, leto poprej pa tri. Med vsemi povzročitelji nesreč je bilo lani v Mariboru dobra desetina takih, ki so prekomerno uživali alkohol.

Zaradi sonca trčila v peško

Včeraj se je v Račah pripetila prometna nesreča, v kateri je 58-letna voznica trčila v 82-letno peško. Ta je pravilno, na prehodu za pešce prečkala cesto, a je voznica ni videla zaradi blišča sončnih žarkov. Peška je hudo telesno poškodovana.

Bratuževa umaknila tožbo proti Senčarju

Dosedanja dolgoletna ravnateljica ptujskega vrtca Božena Bratuž je kot zasebna tožnica umaknila tožbo zoper ptujskega župana Mirana Senčarja, ki se je zaradi očitkov o žaljivih obdolžitvah znašel v kazenskem postopku. Kot je povedala, se v kratkem upokojuje, zato ji osebno preganjanje župana na sodišču ne pomeni nič.

Ta vikend poročni sejem v Mariboru

||

Načrtujeta poroko? To soboto in nedeljo, 18. in 19. februarja, od 11h do 19h lahko preverita ponudbo na poročnem sejmu v Hotelu City, v Mariboru. Organizatorji obljubljajo, da se lahko na sejmu najde vse: od sanjskega poročnega kraja do poročnih prstanov, albumov, videev in seveda oblek.

FOTO: Na Ptuju vse nared za 57. Kurentovanje

|

To soboto, 18. februarja, se na Ptuju začne že 57. Kurentovanje. Organizatorji mu poleg zabave tudi tokrat želijo dati etnografsko noto. Letošnje Kurentovanje se bo raztegnilo na 11 dni, ko bodo Ptuj in okolico zavzele maske.

Občinski informator 674 (10.2.2017)

Tokrat v Občinskem informatorju: 1. Maribor korak bližje do Sortirnice 2. Tomi Prosnik bo novi direktor CEZAMa 3. Bodoči dijaki na informativnem dnevu 4. „Nič drugačne mame“

Ptujčanke premagale rokometašice Krke

||

Sinoči so rokometašice ŽRK Aklimat Ptuj v 14. krogu 1. A ženske državne rokometne lige premagale gostje iz Novega mesta. V obeh klubih so zaradi slabšega niza v preteklih krogih nujno potrebovali zmago. Kljub slabemu prvemu polčasu domačink, jim je uspel preobrat. Dvoboj so dobile s 27:25.