6:09, torek, 01.10.2024
Maribor

VIDEO: Obeta se napet, razprodan derbi

Na tribunah Ljudskega vrta bo jutri okoli 12.000 navijačev spremljalo spomladansko premiero prvenstva – derbi med NK Mariborom in NK Olimpijo. Vijoličasti so pripravljeni. Jasno je, da “grejo na zmago”.

Ilka Štuhec druga v Crans Montani

lka Štuhec je osvojila drugo mesto na alpski kombinaciji za svetovni pokal alpskih smučark v švicarski Crans Montani. Zmagala je Italijanka Federica Brignone, tretja je bila Avstrijka Michaela Kirchgasser. Druga Slovenka Maruša Ferk je bila peta.

Kline do smukaške zmage v Kvitfjellu

Slovenski alpski smučar Boštjan Kline je pripravil veliko senzacijo. Mariborčan je zmagal na današnjem smuku za svetovni pokal v norveškem Kvitfjellu. To je njegova prva zmaga v svetovnem pokalu. V minuli sezoni je bil dvakrat na stopničkah, z drugima mestoma na smuku v Garmisch-Partenkirchnu ter superveleslalomu v Hinterstoderju.

Plečko zaposlil sorodnico, odpuščeni napovedujejo tožbe

Marko Plečko, novi direktor Nigrada, je danes potrdil, da je na delovno mesto direktorice Nigrad Inženiringa zaposlil svojo sorodnico Matejo Unuk. Nova zaposlitev pa se je zgodila prav v času, ko pred le nekaj dnevi odpuščenih devet Nigradovih delavcev napoveduje tožbe.

Nogometni prvoligaši v soboto znova na zelenice

||

Slovenski nogometni prvoligaši bodo v soboto začeli spomladanski del Prve lige Telekom Slovenije. Po 21 krogih sta na vrhu prvi Maribor in druga Olimpija točkovno izenačena, pri dnu pa daleč najslabše kaže Radomljam, ki za predzadnjim mestom zaostajajo za devet točk.