3:28, torek, 01.10.2024
Maribor

Ilka Štuhec prva Slovenka z malim kristalnim globusom v smuku

Ilka Štuhec je danes osvojila mali kristalni globus v smuku za zmago v posebnem seštevku kraljeve disciplini v svetovnem pokalu. Šestindvajsetletna Mariborčanka je smukaški globus osvojila na zadnjem smuku v sezoni v ameriškem Aspnu. Štuhčeva je osvojila še drugi mali globus, najboljša je tudi v alpski kombinaciji.

“Prvi prizor” za približanje gledališča mladim

V Slovenskem narodnem gledališču Maribor so predstavili petletni projekt kulturno-umetnostne vzgoje Prvi prizor: Gledališče kot prostor učenja simbolnih jezikov. Izvaja se v okviru Operativnega programa za izvajanje Evropske kohezijske politike v obdobju 2014–2020. Operacijo sofinancirata Evropska unija iz Evropskega socialnega sklada in Republika Slovenija.

Nedokončana zgradba Centruma prodana

||

Stečajni upraviteljici propadlega mariborskega gradbenega podjetja MTB je že na prvi dražbi uspelo prodati nedokončano poslovno-stanovanjsko zgradbo Centrum v središču Maribora. Varščine so vplačali štirje dražitelji, izklicno ceno v višini dobrega milijona evrov pa so precej presegli, tako da bo DUTB za omenjeno stavbo odštel 1,71 milijona evrov.

Štuhčeva danes v Aspnu v boj za drugi mali kristalni globus

V Aspnu bo danes na finalu svetovnega pokala sezone v alpskem smučanju ob 16.30 po srednjeevropskem času najprej smuk za moške, ob 18. pa še ženski smuk, po katerem bo znana odločitev o malem globusu v disciplini, ki ga lahko osvojita Mariborčanka Ilka Štuhec ali Italijanka Sofia Goggia, ki pa pred zadnjo tekmo zime zaostaja […]

Bel prah povzročil preplah na pošti

Mariborski policisti so sporočili, da so danes ob 8.29 bili obveščeni, da se je na pošti na Ptujski cesti v Mariboru uslužbenki iz ene od ovojnic vsul neznan beli prah.

Občinski informator 687 (13.3.2017)

Tokrat v Občinskem informatorju: – 1. zimski športni vikend Maribora – Celjski sejemski četvorček – V Staršah po novem COPS sistem – V Bistrici ob Dravi in v Hočah praznovali 8. marec