1:29, torek, 01.10.2024
Maribor

Nogometaši Olimpije premagali Maribor z 2:1

||

Nogometaši Olimpije so v prvi tekmi polfinala pokala Slovenije v Ljubljani premagali Maribor z 2:1 (0:0). Goste je v 48. minuti popeljal v vodstvo Dare Vršič, preobrat pa je ob koncu tekme zrežiral Hrvat Leon Benko. Prvič je zadel v 81., drugič pa v 85. minuti. Povratna tekma bo naslednjo sredo v Mariboru.

VIDEO: Ptujčani odločeni: Spodnje Podravje potrebuje urgentni center

|

Vse večja prostorska stiska obstoječega kirurškega bloka Splošne bolnišnice Ptuj, ki služi kot urgentni center za več kot 140 tisoč prebivalcev Spodnjega Podravja, zahteva čimprejšnjo izgradnjo novega, sodobnega urgentnega centra. Ker ptujska bolnišnica zaradi slabega ekonomskega položaja ni zmožna zagotoviti lastne udeležbe v vrednosti 600.000 evrov, so se v skupni pobudi za zbiranje sredstev povezala […]

VIDEO: Maribor v sodelovanje z ruskim mestom Orel

|

V Maribor na uradni obisk prihaja 55 članska politično – gospodarsko – kulturna delegacija iz ruske pokrajine Orel. V Slovenijo prihajajo v okviru Dnevov pokrajine Orel, ki jih organizira Veleposlaništvo Ruske federacije v Sloveniji v sodelovanju z agencijo SPIRIT.

Na Ptuju pasje svetovno prvenstvo

||

Te dni bo na poljih in travnikih v okolici Ptuja potekalo svetovno prvenstvo psov v sledenju. Tekmovanja, na katerih psi zaznavajo sledi in iščejo položene predmete, se bodo vrstila od četrtka do nedelje. Slovesno odprtje z žrebom startnih številk pa bo danes.

Fištravec kitajsko turnejo zaključil v Pekingu in Šanghaju

|

Mariborski župan Andrej Fištravec je skupaj z ekipo zaključil svoj peti obisk na Kitajskem. Po obisku Xiana je obiskal Peking in Šanghaj, kjer je z vodstvom pisarne Shanghai Invest podpisal dogovor o sodelovanju med to investicijsko pisarno in mariborskim uradom za gospodarske dejavnosti, pod okriljem katerega deluje Invest in Maribor.

Ruška osnovna šola išče ravnatelja

|

Novo konstituiran Svet zavoda Osnovne šole Janka Glazerja Ruše je 29.3.2017  sprejel vse sklepe o imenovanju ravnatelja. Tako bo s 7. aprilom v Uradnem listu Republike Slovenije tudi objavljen razpis za ravnatelja ruške osnovne šole.