21:23, ponedeljek, 30.09.2024
Maribor

Dialog – Mirko Vošner (video)

|

Mirko Vošner, župan Občine Muta, je ljubitelj letalstva, čeprav ni postal pilot, je pa po študiju strojništva skorajda ostal brez diplome! V Dialogu nam je med drugim zaupal tudi osebno doživljanje vzpona in padca industrije v Štajersko-Koroški regiji.

Vrhovno sodišče: ni razloga za nadzor primera Franca Kanglerja

Potem ko so v Odboru 2015 v minulih dneh predsednika vrhovnega sodišča Damijana Florijančiča pozvali k nadzoru na mariborskem sodišču, zaradi domnevnih kršitev človekovih pravic v primeru Franca Kanglerja, na vrhovnem sodišču ugotavljajo, da za izvedbo nadzorstvenega pregleda ne vidijo niti razloga niti izrecne pravne podlage.

Ta petek je mednarodni dan higiene rok

||

Se zavedamo, da lahko zaradi (pre)slabe higiene rok okužimo družinske člane, sodelavce, prijatelje…? Svetovna zdravstvena organizacija je 5. maj razglasila za mednarodni dan higiene rok. Osveščali bodo tudi v Zdravstvenem domu Maribor.

Dialog – Franjo Golob (video)

|

Osebna zgodba Franja Goloba, danes državnega svetnika in župana Občine Vuzenica, ki je dokazal, da se z močno voljo in vztrajnim delom lahko doseže več kot ti je bilo položeno v zibelko.

Ptujska klet vendarle beležila plus

Ptujska klet, ki je del skupine Perutnina Ptuj, je po težavah v letu 2014 in pozitivni ničli leta 2015 lansko leto vendarle sklenila dobičkonosno. K temu je pripomogel tudi najem mariborskih vinogradov, a spomladanska pozeba jim ni prizanesla.

Zapeljal v Dravo in umrl

Policisti Policijske uprave Celje so bili včeraj nekaj čez 17. uro obveščeni, da je na relaciji Dravograd – Trbonje, pri kraju Sv. Boštjan, kombinirano vozilo zapeljalo v reko Dravo. Voznik je v nesreči umrl.

Praznik dela praznujemo tudi danes

Mednarodni praznik dela, 1. maj, v Sloveniji z dela prostim dnem praznujemo tudi danes. Pri dvodnevnem zaznamovanju praznika, ki je v EU posebnost, vztrajajo sindikati, gospodarstvo pa že ves čas opozarja, da to pomeni dodaten strošek in nezaželeno prekinitev proizvodnega procesa.