19:18, ponedeljek, 30.09.2024
Maribor

Mariborski svetniki za selitev knjižnice v stavbo nekdanje Probanke

|

Mariborski mestni svetniki so kljub poletnim počitnicam danes uspeli zagotoviti potrebno prisotnost na izredni seji, na kateri so po propadlem poskusu izvedbe dopisne seje po triurni razpravi potrdili dokument identifikacije investicijskega projekta za umestitev Mariborske knjižnice v nekdanjo stavbo Probanke.

Poslovni Maribor oddaja 9 (27.7.2017)

V oddaji Poslovni Maribor tokrat o lesarstvu in o tem, kako povečati prodajo v podjetju ter o tem, kako je dobro vedeti za projekte, ki jih imajo na Štajerski gospodarski zbornici. Obiskali pa smo tudi podjetje Enertec. 

VIDEO: V Mariboru kmalu teden vrhunskega hokeja

11. avgusta se v Mariboru začenja teden hokeja. Drugo leto zapored ga pripravljajo člani Hokejsko-drsalnega kluba Maribor v sodelovanju z Akademijo Rudija Hitija. Obeta se 12 vrhunskih tekem v hokeju na ledu.

VIDEO: V spomin prvi dami mariborskega Folkarta

|

Irena Polak Fištravec se je sinoči smrtno ponesrečila na koncu Malečniškega mostu. Dvajset let je bila prvi glas in obraz Festivala Lent. Tradicionalno je vodila in napovedovala Folkart, ki mu je, kot je večkrat poudarila sama, posvetila velik del svojega življenja. Spomine je obujala na lanski razstavi svojih kostumov, zdaj je sama postala spomin.

Na skupščini Nigrada tudi o novih nadzornikih

||

Na skupščini mariborskega komunalnega podjetja Nigrad 24. avgusta bodo v skladu z dopolnjenim dnevnim redom glasovali tudi o dveh novih članih nadzornega sveta, potem ko junija odstopil Matevž Slapničar, nedavno pa tudi njegov predsednik Branko Halužan. Mariborska občina je pripravila svoj predlog, a tudi DUTB zahteva svoje predstavnika.

VIDEO: Mariborsko Pohorje – telovadnica na prostem

|||bike park pohorje

V tej vročini in med poletjem nasploh številni preživljajo svoj prosti čas na mariborskem Pohorju – telovadnici ali oddihu v naravi. Tja se lahko umaknemo pred mestno vročico ali pa za rekreacijo izkoristimo športne površine na prostem.

Kmetom uničuje pridelke tudi suša

V večjem delu Slovenije je bila zaradi pomanjkanja padavin v spomladanskih mesecih zaloga vode pred poletjem manjša kot običajno. Pridelovalci skušajo blažiti posledice, a primanjkljaj vode je marsikje tako velik, da so pridelki rastlin zmanjšani od 30 do 60 odstotkov, ponekod so popolnoma uničeni. Poleg pozebe in toče pridelek tako klesti še suša.

Mariborski mestni svetniki danes na izredni seji o selitvi knjižnice

|

Potem ko na dopisni seji prejšnji teden niso bili sklepčni, bodo mariborski mestni svetniki o predlagani selitvi osrednje enote Mariborske knjižnice v bivšo stavbo Probanke na Trgu Leona Štuklja, bodo o tem odločali na današnji izredni seji, na kateri bodo imeli možnost, da javno predstavijo svoja stališča in opravijo širšo razpravo o tej temi.