19:17, ponedeljek, 30.09.2024
Maribor

VIDEO: Mariborsko podjetje rekorder po stažu prodaje dvokolesnikov

Podjetje MotorJet na Teznu v Mariboru posluje že od leta 1990 in je najstarejše (še vedno) delujoče podjetje, ki se ukvarja z dvokolesniki. Znali so prebroditi krizo, tako da so danes uspešni prodajalec rabljenih in novih motorjev, koles KTM in zastopniki za pnevmatike. Zanimivo je tudi, da je aktualni direktor svojo kariero pričel kot delavec.

VIDEO: Ptujski festival Arsana še vedno “odmeva”

Letošnji 9. mednarodni glasbeni festival Arsana je na Ptuj v devetih dneh privabil skoraj 20.000 obiskovalcev. Rekordno obiskanost so zabeležili na zaključnih prireditvah, sicer pa se je v programu skupno zvrstilo več kot 60 dogodkov, na katerih so gostili več kot 350 umetnikov.

OPOZORILO VOZNIKOM: Vročina lahko dodatno poslabša zbranost pri vožnji

|

Visoke temperature zraka vplivajo tudi na počutje, zbranost in strpnost voznikov. “Vse udeležence v cestnem prometu tako še posebej pozivamo, naj bodo v poletni vročini nadvse previdni, saj se pri voznikih v tem času pogosteje pojavi utrujenost, ta pa močno poslabša zbranost, ki je nujna za varno udeležbo v prometu“, opozarjajo policisti.

Prebujenje ali samo preblisk?

||

Na enem izmed znanih, mariborskih radiev, so pred nekaj dnevi izvedli “mini raziskavo” o najmanj priljubljenem poklicu pri nas. Na moje veliko presenečenje je le-ta dala za mene presenetljiv rezultat, za katerega sem mislil, da se pri nas ne bo nikoli ustvaril.

Mariborčani nocoj nad Islandce

Mariborčani bodo drevi ob 20.30 na Islandiji igrali povratno tekmo 3. kroga kvalifikacij za ligo prvakov. Tekmec bo Hafnarfjördur, ki so ga vijoličasti na prvem obračunu premagali z 1:0.