17:20, ponedeljek, 30.09.2024
Maribor

Položitev temeljnega kamna za Magno še ta mesec

Po tem, ko smo poročali, da je Magna (pri)dobila gradbeno dovoljenje za gradnjo lakirnice v občini Hoče – Slivnica, je sedaj znan tudi datum podpisa pogodbe in položitve temeljnega kamna. Slednje bodo slovesno opravili 17. oktobra.

Magna dobila gradbeno dovoljenje

Ministrstvo za okolje in prostor je izdalo gradbeno dovoljenje za lakirnico družbe Magna Steyr v občini Hoče-Slivnica in ga posredovalo družbi, so potrdili na okoljskem ministrstvu. Pogodba med vlado in Magno o finančni spodbudi države za investicijo v občini Hoče-Slivnica bo podpisana 17. oktobra.

Občinski informator 764 (2.10.2017)

Tokrat v Občinskem informatorju: – 31. svečana trgatev Stare trte – Odprli prvo električno polnilnico v Hočah – Dobrodošlica mariborskim brucem

VIDEO: Evropski gospodarstveniki svetujejo mariborskim

|

V Mariboru se je danes začel dvodnevni posvet ekonomskih svetovalcev, ki svoje delo opravljajo na slovenskih konzularnih predstavništvih po svetu. Nagovorila sta jih minister za zunanje zadeve Karl Erjavec, kakor tudi mariborski župan Andrej Fištravec. Oba sta poudarila, da je gospodarska diplomacija pomemben temelj razvoja za državo in Maribor.

V Mariboru se obeta nekaj sprememb na položnicah

|||

Mariborčani lahko na mesečnih položnicah v prihodnje pričakujejo nekoliko višje cene vode. Če bodo mestni svetniki danes potrdili elaborat Mariborskegavodovoda, se bo cena pitne vode povišala za 2,4 odstotka. Nekatere spremembe se obetajo tudi pri obračunavanju omrežnine in nadomestila za uporabo stavbnega zemljišča.

V Selnici ob Dravi otroci delili odsevne trakove

Skupina otrok je v sredo, 4. oktobra v okviru akcije „Pešec“ mimoidočim delila brošure z nasveti o varnosti v prometu, kresničke in odsevne trakove. Otroke sta spremljala in usmerjala vzgojiteljica Suzana Plošnik in član SPV Igor Štruc ter dva policista. Akcija poteka pod sloganom bodi preVIDEN in namen je osveščanje pešcev glede uporabe odsevnikov, opozarjanje na […]

VIDEO: Simon Eržen s kolesom po azijski diagonali

V ponedeljek, 2. oktobra se je avanturistični kolesar Simon Eržen podal na doslej najdaljšo kolesarsko ekspedicijo po azijski diagonali. Do 9. novembra, torej mesec in pol, bo prevozil Vietnam, Laos, Kambodžo in Tajsko, v dolžini 2800 km. Tudi tokrat je kolesarskemu podvigu dodal humanitarno noto.