11:19, ponedeljek, 30.09.2024
Maribor

Na Ptuju in v Spodnjem Podravju želijo nujno zobozdravstveno pomoč

|||

Ptujčani in prebivalci večjega dela Spodnjega Podravja v nujnih primerih nimajo možnosti obiska dežurne zobozdravstvene ordinacije v svojem mestu ali neposredni okolici. Tamkajšnji zdravstveni dom ni uvrščen v splošni dogovor o dežurni službi, zato morajo po pomoč v Maribor. V Ormožu pa je dežurni zobozdravnik organiziran ob petkih popoldne in sobotah dopoldne.

VIDEO: V Pekrah poteka že 14. festival komedije

|

V Pekrah se je v petek pričel tradicionalni festival komedije. To je pač žanr, ki ga imamo najraje, pravi oče festivala, s katerim so letos že 14. leto zapored zavzeli pekrski Kulturni dom.

Občinski informator 828 (2.3.2018)

V Občinskem informatorju 828: – V primežu mrazu: pomagajmo – Na Alma Mater Europaea Maribor kmalu 6. znanstvena konferenca: Za človeka gre – Maribor ima po novem dva mestna vinograda

Največ Oskarjev je dobil fantazijski film Oblika vode

Romantični fantazijski film režiserja Guillerma del Tora z naslovom Oblika vode je na podelitvi filmskih nagrad oskar v Los Angelesu pobral štiri pozlačene kipce, vključno za najboljši film. S tremi oskarji mu je sledila vojna drama Dunkirk, po dva oskarja pa sta dobila filma Najtemnejša ura in Trije plakati pred mestom.

Šolarji vzhodne Slovenije ponovno v šolo

S počitnic se bo danes v šolske klopi vrnila še druga polovica šolarjev oz. okoli 90.000 učencev in okoli 37.000 dijakov jugovzhodne Slovenije, koroške, podravske, pomurske, savinjske in spodnjeposavske regije.