11:21, ponedeljek, 30.09.2024
Maribor

Zavarovalnica Sava s 25 milijoni evrov dobička

||

Zavarovalnica Sava je v lanskem letu ustvarila 25 milijonov evrov čistega dobička. Glede na leto 2016 so obračunali skupaj 5,3 % več premij in izplačali za 19,5 % več škod, pri čemer je poglavitni del povečanja izplačila škod v letu 2017 na račun velikega števila ujm, ki so Slovenijo prizadele v lanskem letu in doživetij […]

VIDEO: Pevci Klape Skala za dan žena navdušili Vuzenico

Včeraj smo v približno 100 državah praznovali mednarodni dan žena, tudi v Sloveniji. V Vuzenici so se odločili damam in njihovim spremljevalcem podariti koncert Klape Skala. Modra dvorana je bila skoraj premajhna. Preverite v videu.

Če bodo učitelji stavkali, bodo učenci brezplačno smučali na Pohorju

“Če bo v sredo, 14. marca, po Sloveniji potekala napovedana splošna stavka učiteljev, bomo v smučarskem centru Mariborsko Pohorje vsem učencem osnovnih šol tega dne omogočili brezplačno dnevno smuko,” so sporočili iz Marproma. S to odločitvijo želijo otrokom zagotoviti možnost aktivnega preživljanja prostega časa.

Konec zime? Od hudega mraza do pomladi v dveh tednih!

Danes delno jasno s temperaturami do 14 stopinj Celzija. Jasno in sončno bo tudi jutri ob jugozahodnem vetru. Na Štajerskem bo čez vikend toplo do 14 stopinj. V nedeljo se bo dež na zahodu okrepil in se sredi dneva in popoldne razširil nad večji del države.

Na paraolimpijskih igrah v Pjongčangu navijamo za Jerneja Slivnika

Z današnjo uvodno slovesnostjo se bodo v Pjongčangu začele paraolimpijske igre. Največji dogodek za športnike invalide bo v Južni Koreji na istih prizoriščih, ki so februarja že gostila olimpijske igre, potekal do 18. marca. Na igrah nastopa tudi slovenski smučar Jernej Slivnik.

VIDEO: V optiki uspešno že pol stoletja

V Mariboru so še posebej močne družinske podjetniške zgodbe. Leta 1968 je bil Odon Pirc v Mariboru z 21. leti najmlajši optik v Jugoslaviji. Danes že 16 let delo nadaljuje sin Rene in vse kaže, da se bo tradicija še nadaljevala.