11:21, ponedeljek, 30.09.2024
Maribor

Na območju Radvanja v Mariboru bodo tehtali smeti

Delavci mariborske Snage bodo na območju Radvanja v Mariboru od ponedeljka dalje tehtali smeti. To bo en del preverjanja možnosti kaj pričakovati, če ločevanje komunalnih odpadkov opravijo stroji. Gre za predpriprave na poskusno obratovanje sortirnice komunalnih odpadkov, ki jo gradijo na Teznu.

V svetu odraslih 17. oddaja (12.3.2018)

V tokratni oddaji V svetu odraslih smo gostili Simona Marčiča, izvedeli podrobnosti o 12. Marketinškem semaforju, preverili kje, kako in kdo ponuja ugodna popotovanja za študente ter obiskali Erasmus international evening.

PREVIDNO NA CESTI: Okoli mariborskih ribnikov bodo reševali žabe

||

Nastopile so višje temperature, s čimer se začenja obdobje selitve ogroženih in zavarovanih žab. V Mariboru je ena osrednjih točk selitve, s čimer tudi umrljivosti žab, v okolici Treh ribnikov. Voznike opozarjajo na previdnost, saj bodo na cesti žabe in prostovoljci, ki jim bodo omogočali varno selitev do vode.

V Mariboru kmalu dva mednarodna hokejska dogodka

|

Maribor bo konec marca in v začetku aprila gostil svetovno prvenstvo v hokeju na ledu za ženske. Na njem bo slovenska članska izbrana vrsta merila moči z reprezentancami Nizozemske, Velike Britanije, Severne Koreje, Avstralije in Mehike. Kot nekakšen uvod v prvenstvo pa se bo pred tem odvil še mednarodni hokejski turnir za otroke stare do […]