9:18, ponedeljek, 30.09.2024
Maribor

Lenarčič na 20.000 kilometrov dolgo okoljsko misijo v Azijo

Slovenski letalec in raziskovalec podnebnih sprememb Matevž Lenarčič je danes malo po 8.30 z ultra lahkim letalom Dynamic WT9 slovaškega proizvajalca Aerospool z mariborskega letališča poletel na novo okoljsko misijo. Podatke o onesnaženosti zraka bo tokrat zbiral na več kot 20.000 kilometrov dolgi poti preko Azije.

Vzroka 150 poginjenih ptic s Ptujskega jezera še ne vemo

V Društvo za opazovanje in proučevanje ptic Slovenije (DOPPS) pričakujejo, da bodo rezultati analiz poginulih ptic s Ptujskega jezera znani predvidoma v tem tednu. Glede na znake so se ptice najverjetneje zastrupile, kje in s čim, še ni znano.  Otok na Ptujskem jezeru, kjer je gnezdilo veliko rečnih galebov, je prazen.

Afera parkirišča UM razkriva več kot smo mislili

|||

Ali trenutno vodstvo Univerze v Mariboru (v nadaljevanju UM) v aferi parkirišča s svojimi izjavami, zahtevki o popravkih in celo “grožnjami” o uporabi pravnih sredstev zoper nas kaj prikriva, bo pokazal čas. Vsekakor pa njihove izjave ne vplivajo na njihovo zaupanje.

Občinski informator 843 (6.4.2018)

V Občinskem informatorju 843: – Pomlad je pokazala „rekordne“ stroške Nigradove zimske službe – Z dnevom forumov povezujejo lokalne akterje v občini Hoče-Slivnica – SPOT, slovenska poslovna točka

VIDEO: Sedaj prenovljeni Patrick’ Pub na Poštni ulici že 20 let

Pomemben del mesta in še posebej dogajanja na poštni ulici je Patrick’s Pub, ki je pionir te v Mariboru najbolj živahne ulice. Ob 20 letnici puba so tega obnovili, glavna ideja ob prenovi je bila, da ohranijo dušo in toplino. Lastnik lokala Tadej Kovačič poudarja, da bodo odslej še večji poudarek dali na dobro ponudbo […]

Tudi v Mariboru danes akcija “Častim pol litra krvi”

Pod okriljem Študentske organizacije Slovenije (ŠOS) bo aprila po vsej Sloveniji potekala tradicionalna študentska krvodajalska akcija Častim pol litra. V akciji bodo sodelovale vse tri javne univerze.  Prvi z akcijo pričenjajo v Mariboru.