7:14, ponedeljek, 30.09.2024
Maribor

DIALOG: Matej Tonin (30.4.2018)

Je normalno, da v Sloveniji veljajo dvojna merila, ena za “bolj” in druga za “manj” pomembne ljudi? Še bolj pomembno vprašanje pa je: ali je to res možno preseči, pa ne samo z lepimi besedami? O tem in še čem v Dialogu z Matejem Toninon, predsednikom Nove Slovenije.

NK Maribor zaradi navijačev spet na tapeti

||

Mariborski nogometni prvoligaš mora zaradi neprimernega vedenja navijačev iz tedna v teden plačevati v blagajno Nogometne zveze Slovenije. Tudi po 29. krogu Prve lige Telekom Slovenije je disciplinski sodnik NZS Roman Rogelj zaradi nešportnega in neprimernega vedenja navijačev Mariborčanom izrekel denarno kazen – tokrat bodo plačali 1850 evrov.

Čakalne dobe na mejnih prehodih se že podaljšujejo

Prvomajski prazniki in šolske počitnice se končujejo in na mejnih prehodih že nastajajo zastoji. Ker so številni izkoristili nekaj prostih dni za oddih ob hrvaški obali, do zastojev prihaja na mejnih prehodih z južno sosedo pri vstopu v Slovenijo. Trenutno je treba čakati na mejnih prehodih Dragonja, Sečovlje in Starod.

Policisti med prazniki obeležili 92 intervencij

|

Policisti Policijske uprave Maribor v času od 30. aprila do 1. maja obeležili 92 interventnih dogodkov. Na območju Policijske uprave Maribor so v zadnjih 24-ih urah zasegli eno vozilo zaradi hujših kršitev cestnoprometnih predpisov.

VIDEO: S premišljenimi odločitvami do pripravljenosti v življenju

»Lepota življenja je prav v njegovi nepredvidljivosti. To zagotovo velja, ko nas presenetijo prijetni dogodki – sploh ob pomembnih prelomnicah v življenju: ko postanemo starši, ko si zagotovimo svoj dom, ko lahko odidemo na težko pričakovano potovanje. Nepredvidljivi pa so žal tudi neprijetni dogodki.