7:17, ponedeljek, 30.09.2024
Maribor

NK Maribor: Delo opravljajo odlično. Trener Milanič ima pogodbo do 2021.

Mariborčani so pripravljeni na jutrišnji dvoboj v Krškem. Manjkal bo le Saša Ivković. V izjavi za medije je Darko Milanič danes izjavil, da je jutri nujno zmagat. Zapise nekaterih medijev, da odhaja iz kluba in da je v sporu z direktorjem je komentiral, da v klubu opravljajo svoje delo odlično, da so to le mogoča zavajanja […]

Čuš in Zeleni Slovenije predstavili kandidate Maribora in okolice, zaradi Ljubljane šli na sodišče

Andrej Čuš in Zeleni Slovenije so ne glede na nedavni zaplet o kandidaturi Milene Babič, odločeni nadaljevati intenzivno kampanjo za prestop parlamentarnega praga na letošnjih državnozborskih volitvah. V sedmi volilni enoti Maribor in okolice so danes predstavili 10 kandidatov, istočasno pa potrdili, da so se zaradi zapleta pritožili na vrhovno sodišče. Pričakujejo ugodbo razrešitev.

Gasilec se je v intervenciji poškodoval

Iz PU Maribor so sporočili, da je včeraj v okolici Poljčan zagorel vikend. V intervenciji se je lažje poškodoval gasilec iz bližnjega gasilskega društva.

Kažipot v krožno gospodarstvo je naložba v prihodnost

||

Danes v Mariboru poteka mednarodna konferenca Circular Change, kjer je predstavljen nacionalni kažipot za prehod v krožno gospodarstvo. Prepoznana prednostna področja v kažipotu so prehrambni sistem, gozdne verige vrednosti, predelovalne dejavnosti in mobilnost.

Festival Lent letos tudi na ulicah Maribora

|

V okviru Festivala Lent 2018 pričenjajo z novim koncertnim dogajanjem, ki so mu nadeli ime Pozor! Muzika na cesti! Del festivalskega glasbenega utripa bodo torej ponesli na mestne ulice in trge. 

V Poljčanah najdena neeksplodirana bomba

||

Včeraj so delavci med gradbenimi deli ob železniški postaji v Poljčanah naleteli na neeksplodirano letalsko bombo. Ker so v bližini železniški tiri, je bil železniški promet ustavljen.