7:18, ponedeljek, 30.09.2024
Maribor

Nogometaši Olimpije premagali Maribor s 3:2

Nogometaši ljubljanske Olimpije so v 34. krogu Prve lige Telekom Slovenije v gosteh premagali Maribor s 3:2 (1:1) in se znova prebili na vrh lestvice, kjer imajo dve točki prednosti pred današnjim tekmecem.

V Mariboru so se spomnili pekrskih dogodkov

|

Mariborska občina je danes obeležila enega od štirih spominskih dni. Z njim se spominja dogodkov, ko je Jugoslovanska ljudska armada (JLA) 23. maja 1991 obkolila učni center teritorialne obrambe v Pekrah. Slavnostni govornik je bil župan Andrej Fištravec.

Ministrstvo za javno upravo brez dialoga z župani seli Upravno enoto Ruše

Ministrstvo za javno upravo želi preseliti Upravno enoto Ruše. Namestili naj bi jo v nedokončani poslovno-trgovski kompleks v neposredni bližini hotela Veter. To pa naj bi bila neke vrste sankcija, ker se Občina Ruše ni strinjala z brezplačnim prenosom lastništva sedanje stavbe. Še več: ministrstvo se glede selitve ni posvetovalo s sosednjima občinama, Selnico ob […]

Derbi v Mariboru bodo policisti nadzorovali tudi iz zraka

Danes bo ob 20.30 na stadionu Ljudski vrt v Mariboru odigrana prevnetsvena nogometna tekma med kluboma NK Maribor in NK Olimpija. Policija vse navijače obvešča, da bo zaradi učinkovitega zagotavljanja varnosti ljudi in premoženja ter spremljanja in dokumentiranja policijskih postopkov uporabila tehnična sredstva za fotografiranje in video snemanje, tudi iz zraka.

POZOR: So v radenski našli kemikalije?

Radenska je iz prodaje preventivno umaknila proizvod Radenska Classic Kraljevi vrelec v četrtlitrski steklenički, zaradi morebitne možnosti prisotnosti tuje snovi v embalaži.