5:49, petek, 27.09.2024
Maribor

Delavci državnih podjetij v Mariboru ustanovili “svojo fronto” – svet delavcev SDH

Predstavniki svetov delavcev zaenkrat devet družb v pretežni lasti države so danes v Mariboru ustanovili skupni svet delavcev Slovenskega državnega holdinga (SDH). Kot je po današnji ustanovni seji povedal predsednik novega, skupnega sveta delavcev Vladimir Šega, so prepoznali nujnost medsebojnega povezovanja, če želijo doseči bolj transparentno upravljanje z državnim premoženjem.

Maribor kot prvi v Sloveniji sprejel svetovni izziv gibanja

||

Maribor se je prvi v Sloveniji odzval na svetovni izziv – World Challenge Day v gibanju. Pod geslom GIBAJ Maribor želijo čim več občanov spodbuditi k vsaj 15 minutni športni aktivnosti. V Mariboru se bomo gibali 30. maja. Izbrani nasprotnik v izzivu z najštevilčnejšim gibanjem pa je izraelsko mesto Kfar Saba.

VIDEO: 9. športne igre invalidov Maribora

Že devet let zapored svoje športne igre organizirajo predstavniki invalidov. Tokrat so se zbrali v Ledni dvorani Maribor, zaploskali uradni otvoritvi, potem pa zavzeli prizorišča na Športnih objektih Maribor in tekmovali v kar osmih športnih disciplinah.

Občinski informator 863 (23.5.2018)

Tokrat v Občinskem informatorju: • Mariborski mestni svet v drugo branje rebalansa • Ta konec tedna v znamenju Ezl eka • 70 let Srednje šole za oblikovanje Maribor

Policisti bodo poostrili nadzor kolesarjev

Jutri bodo policisti poostreno nadzirali kolesarje in voznike, ki ogrožajo njihovo varnost. Saj vse do 27. maja po Sloveniji poteka preventivna akcija za večjo varnost voznikov koles.

DIALOG – Tadej Toš (16.4.2018)

Kdo ima velika jajca? Tadej Toš je v Dialogu med drugim povedal, da velikost ni tako pomembna, kot to, da ne smejo biti (jajca) pokvarjena. Brez norčevanja pa je bil kritičen do svobode govora, kulture komunikacije med ljudmi ter v medijih. Seveda pa Dialog ni minil brez “preCednika”. Preverite v videu.

NA VRTU: Kako stevijo uporabimo v zdravilne namene

||

Stevija, sladka ali medena zel, sladki list ali paragvajski med, vse to so imena za rastlino, ki se že stoletja uporablja kot sladilo in v zdravilne namene. Dolgo časa je veljalo, da ni varna za uporabo in je bila marsikje celo prepovedana. Danes je veliko študij, ki dokazujejo njene izjemne lastnosti. Odlično se obnese tudi v […]