5:28, ponedeljek, 30.09.2024
Maribor

VIDEO: Maturitetni projekt „S splavom po reki Dravi“

Dijaki mariborske Srednje šole za gostinstvo in turizem so se lotili prav posebnega maturitetnega projekta. S splavom po Dravi so spremljali svoje goste, na cilju – pred Hišo Stare trte na Lentu pa so jim pripravili sprejem in pogostitev.

Starejši moški napadel policista s sekiro

Policista iz Gorišnice sta pri rednem nadzoru prometa naletela na neprijetno izkušnjo, ki bi se lahko končala tudi precej huje. Potem ko sta v Zamušanih ustavila voznika in mu zaradi alkoholiziranosti prepovedala nadaljnjo vožnjo, ju je po pobegu s kraja nato s sekiro skušal napasti 74-letni sopotnik v vozilu, ki ga čaka kazenska ovadba.

Ta četrtek 24. mednarodna univerzitetna regata Osmerci na Dravi

Ta četrtek, 7. junija se bodo na Lentu v Mariboru, od Studeniške brvi do Benetk, med seboj pomerili veslači sosednjih univerz, kjer razvijajo veslaški šport. Gre za že tradicionalno 24. mednarodno univerzitetno veslaško regato Osmerci na Dravi v organizaciji Univerze v Mariboru, skupaj s Študentskim veslaškim društvom. Dogajanje se bo pričelo ob 15.00.

VIDEO: Tudi v vrtnarstvu sledijo trendom

Na Pobrežju družinsko tradicijo že vrsto let ohranja Vrtnarstvo Vekjet. Usmerjeni so v vzgojo balkonskih rastlin, enoletnic, zelenjavnih sadik in začimb. Jeseni imajo v ponudbi tudi lončne krizanteme in mačehe. Z vrtnarsko dejavnostjo so se začeli ukvarjati leta 1986. Vseskozi se trudijo ponudbo širiti in izpopolnjevati kakovost sadik.