5:27, ponedeljek, 30.09.2024
Maribor

VIDEO: Razvila organsko gnojilo za naravno in kvalitetno rast

Želite biti v koraku s sodobnim vrtnarstvom? Z rešitvami za dobro in zdravo rast rastlin se ukvarjata brata Bojan in Aleš Kujavec, ki proizvajata organsko gnojilo iz iztrebkov mokarjev. Pravita, da z njunimi izdelki želita izboljšati način vzgajanja rastlin, ter tako pripomoči k bolj zdravi zemlji in posledično življenju.

Kandidata za rektorja UM pred drugim krogom soočila poglede

|

Preostala kandidata za rektorja Univerze v Mariboru Zdravko Kačič in Žan Jan Oplotnik sta na današnjem pogovoru v organizaciji Visokošolskega sindikata Slovenije (VSS) dva dni pred drugim krogom volitev soočila svoje poglede. Upata, da bo v sredo na volišča prišlo več študentov, a se zavedata, da vsaka sprememba potrebuje čas, da se uveljavi.

Drugi Tek zDravo privabil več kot 800 tekačev

||

V nedeljo 10. junija je čudoviti naravi neposredno med Dravo in hidroenergetskim kanalom s startom in ciljem na Centralni čistilni napravi Maribor, potekala Aquasystemsova tekaško- rekreativna prireditev Tečem zDravo 2.

VIDEO: Polž življenja na Srednji gradbeni šoli in gimnaziji Maribor

Za bolj prijazno okolje skrbi tudi t.i. polž življenja. Skulptura, ki so jo postavili pred Srednjo gradbeno šolo in gimnazijo Maribor. Te morda sploh ne bi bilo, če se ne bi združile ideje članov Društva gradbenih inženirjev in tehnikov. Zato so v parku pred šol praznovali 70-to obletnico delovanja. Več v video. 

Ptuj po 20 letih v gradnjo neprofitnih stanovanj

||

Mestna občina Ptuj je v sodelovanju s Stanovanjskim skladom Republike Slovenije pristopila k izgradnji 48 stanovanj. Nove kapacitete na najemnem stanovanjskem trgu bodo na eni strani pripomogle k reševanju stanovanjskih izzivov socialno ogroženih skupin, na drugi strani pa k revitalizaciji mesta in dodatni ponudbi parkirnih prostorov v tem delu mesta.

FOTO: Razstava učencev Šole umetnosti

|||||

Ruški ljubiteljski ustvarjalci so ponovno pokazali svoje znanje in dela, ki so ga pridobili na likovnih delavnicah Šole umetnosti, Art of my own. Skozi vso leto so se učenci vseh generacij udeleževali likovnih delavnic, katere je vodila Kaja Lukač.

Lutkovno gledališče Maribor za novo sezono napovedalo šest premier

Lutkovno gledališče Maribor (LGM) za novo sezono, naslovljeno s Pri nas dežujejo zgodbe, napoveduje šest premier. Med drugim bodo pripravili predstave Kako zorijo ježevci Petra Svetine, Netopir Kazimir Svetlane Makarovič in Šivilja in škarjice Dragotina Ketteja. Med novostmi navajajo nov abonma in izobraževalni ciklus za mlade.