5:28, ponedeljek, 30.09.2024
Maribor

V MARIBORU SI: Mariborski poslanci (13.6.2018)

V tokratni oddaji se je Andrej Okreša pogovarjal z novoizvoljenimi poslanci iz Maribora. Beseda je tekla v sproščenem vzdušju o njihovem delu v prihodnje, o koaliciji, o sodelovanju s svojimi volilci.

Na UKC Maribor mirijo: Če smo cepljeni proti ošpicam, ni razlogov za preplah

|

V Univerzitetnem kliničnem centru (UKC) Maribor so danes, po šestih odkritih primerih okužbe z ošpicami v tej sezoni zagotavili, da imajo položaj pod nadzorom. Dejansko je le ena oseba zaradi te okužbe potrebovala bolnišnično zdravljenje. Obenem poudarjajo, da pričujoče dogajanje ponovno opominja, kako pomembno je cepljenje proti tej bolezni.

Pozor, direktorske goljufije!

|

Tudi na območju PU Maribor so v preteklem tednu zabeležili 3 primere poskusov spletnih goljufij, v katerih so storilci z uporabo ponarejenih e-sporočil skušali prepričati zaposlene v gospodarskih družbah, da jim sporočilo pošilja odgovorna oseba družbe in da naj na račun določenih družb v tujino ali v Slovenijo nakažejo večjo količino denarnih sredstev.

Na dražbi prodali objekt na pohorski Trikotni jasi

Dražbe, ki so včeraj potekale v okviru stečajnega postopka Športnega centra Pohorje, so bile le delno uspešne. Po izklicni ceni 26.200 evrov je bil prodan večnamenski objekt na Trikotni jasi na Mariborskem Pohorju. Prodanih je bilo tudi več motornih sani, medtem ko kupca za areške žičnice ni bilo. Predvidoma v jeseni bodo ponovno na dražbi.

Inšpekcija potrdila nasilje na OŠ Leona Štuklja Maribor

Potem ko smo razkrili zgodbo o nasilju na OŠ Leona Štuklja Maribor, so zaradi medijske objave (!) primer obravnavali na Inšpektoratu Republike Slovenije (RS) za šolstvo in šport. “Ugotovljeno je bilo, da se je medvrstniško nasilje zgodilo 21. 5. 2018“, so nam pojasnili. Istočasno poudarjajo, da je šola odgovorna za zagotavljanje varnosti učencev, ter da […]

Maribor bo ta konec tedna v duhu športa

|||

Ta vikend v Mariboru bo vse od petka 15. junija, do nedelje 17. junija, športno obarvan, saj bo potekal že drugi Maribor šport fest. Rekreativci in športni privrženci se bodo, v štajerski prestolnici v organizaciji Športnega društva Maribor šport fest, razgibavali na prireditvah namenjenih vsem stopnjam pripravljenosti.

VIDEO: Študentje o sodobnih trgih za več zaposlitev

Mariborski študentje so v Vetrinjskem dvoru pridobivali tako imenovana mehka znanja, s katerimi bodo bolje opremljeni vstopali na trg dela. Študentsko konferenco z naslovom „Sodobni trgi in mi na njih“ so pripravili predstavniki Študentske organizacije Univerze v Mariboru. Več v video. 

Občinski informator 872 (13.6.2018)

|

Tokrat v Občinskem informatorju: – Tekol ohranja 70 let tradicije – Kitajsko mesto Nangchang si želi letalsko povezavo z Mariborom – Soki nadaljuje z dobrodelnostjo v glasbi, tokraz z notnim zvezkom 20 za 20