3:25, ponedeljek, 30.09.2024
Maribor

VIDEO: Nocoj na Festivalu Lent v Minoritih ples kot ga še ni bilo

To poletje je Maribor s Festivalom Lent dočakal še eno premiero: prvič v sklopu programa JazzLenta na Minoritih gostuje svetovno znan Kubanec Juan de Marcos. Na srečanju z novinarji je dejal, da vas nocoj ob 22h vabi na ples ob vročih, poletnih ritmih. Preverite v videu.

NA VRTU: Kaj sejati in saditi poleti?

|||

Junija in julija je vrt najbolj radodaren in ponuja pravo paleto različnih barv in okusov. Napasli si bomo oči, pobožali dušo in napolnili trebuščke.

Kmalu začetek gradnje železniškega podvoza na Ljubljanski ulici

|

Danes sta v dvorani generala Rudolfa Maistra sofinancerja projekta izgradnje železniškega podvoza Mestna občina Maribor in Direkcija RS za infrastrukturo, skupaj z izbranim konzorcijem izvajalcev JV Pomgrad, SŽ – Železniško gradbeno podjetje Ljubljana in GH Holding podpisala 8,9 milijonsko pogodbo za izvedbo podvoza na Ljubljanski ulici v Mariboru z ostalimi ukrepi.

Center za pripravo sekundarnih surovin pričel s poskusnim obratovanjem

|

Upravna enota Maribor je Centru za pripravo sekundarnih surovin v četrtek, 21. junija, izdala odločbo o poskusnem obratovanju, ki je veljavna 12 mesecev. V Snagi tako vse zbrane mešane komunalne in kosovne odpadke iz občin, v katerih izvajajo gospodarsko javno službo ravnanja z odpadki, preusmerjajo v Center.

Člani kluba Rugby Maribor postali regijski prvaki

|

Članska zasedba Rugby kluba Maribor je končno dočakala zelo pomemben mejnik kluba. Po sedmih letih delovanja v novi preobleki, z novim imenom, kadrom, dresi in grbom, ki ga fantje nosijo zelo ponosno na svoji srčni strani.

VIDEO: Začel se je 30. Folkart

V okviru Festivala Lent se je včeraj v Mariboru pričel 30. mednarodni folklorni festival Folkart. S folkloristi iz Argentine, Črne Gore, Kenije, Peruja, Rusije, Srbije in Slovenije so obeležili okroglo obletnico prireditve, iz katere je pravzaprav zrasel Festival Lent. Svojih začetkov se spominjajo tudi z razstavo v Minoritski cerkvi, ki bo na ogled vse do […]

Ana Desetnica začenja popotovanje v Mariboru

Na Festivalu Lent v Mariboru bo danes svoje popotovanje po Sloveniji začel 21. mednarodni festival uličnega gledališča Ana Desetnica. Do 7. julija bo z več kot 30 ulično-gledališkimi, cirkuškimi, plesnimi, ognjenimi in še kakšnimi predstavami ter umetniškimi intervencijami obiskal še devet slovenskih mest.

Občinski informator 877 (25.6.2018)

Tokrat v Občinskem informatorju: • Poklon nekdanji milici in teritorialni obrambi na mariborskem letališču • 130 let PGD Hoče • Županov boj • Ati, mami teci z menoj